Politika
24 Nis 2023 11:57 Son Güncelleme: 24 Nis 2023 12:59

Davutoğlu Erdoğan’la o konuşmasını açıkladı! Bahçeli’yi kızdıracak diyalog…

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, konuk olduğu programda AK Parti ve MHP ittifakıyla ilgili Erdoğan'ı geçmişte uyardığını, Erdoğan'ın ise "Büyük balık küçük balığı yutar Ahmet Bey." cevabını verdiğini açıkladı.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, katıldığı programda seçim süreci ve politikalarına dair açıklamalarda bulundu. AK Parti ve MHP'nin ittifakı konusunda açıklama yapan Davutoğlu, Erdoğan'ı geçmişte uyardığını söyleyerek aldığı cevabı açıkladı.

MHP ile ittifak kuran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı 2018'de uyardığını belirterek, "Ben 2018'de Sayın Erdoğan'a 'MHP ile ittifak yapmayın, siyasetin doğasını bozacaksınız. AK Parti'nin de MHP'nin de doğasını bozacaksınız' dedim. Erdoğan bana, 'Büyük balık küçük balığı yutar Ahmet Bey' dedi. Ne oldu? AK Parti MHP'lileşti. MHP, AK Parti'nin yolsuzluklarını örten bir parti haline geldi." dedi.

"BİZ MASAYI KURUNCA OYUN DÜZENİ BOZULDU"

Davutoğlu'nun Cumhur İttifakı'na ilişkin açıklamaları dikkati çekti. Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Ben 2018'de Sayın Erdoğan'a 'MHP ile ittifak yapmayın, siyasetin doğasını bozacaksınız, AK Parti'nin de MHP'nin de doğasını bozacaksınız' dedim. Erdoğan bana, 'büyük balık küçük balığı yutar Ahmet Bey' dedi. Ne oldu AK Parti MHP'lileşti. MHP, AK Parti'nin yolsuzluklarını örten bir parti haline geldi. Ne MHP, MHP oldu. Ne AK Parti AK Parti'liğini korudu. Sonunda ne oldu MHP kitlesi İyi Parti'ye doğru seyretmeye başladı. AK Parti'nin bazı kitleleri de MHP'ye geçerek bir denge kuruldu. Bahçeli ve Erdoğan'ın hesabı hep şuydu; 'Bunlar bir araya gelip karşımıza ittifak kuramaz'. Altılı Masa'ya düşmanlıkları ondan. İthamları ondan. Beklemedikleri şekilde biz masayı kurunca oyun düzeni bozuldu. Onlar martta seçim yasasını değiştirdiler."