Gündem
02 Mayıs 2014 17:20 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:08

Davutoğlu basın özgürlüğü raporuna yanıt verdi: "En özgürü bizim gazeteciler!"

Ahmet Davutoğlu, Freedom House'un Türkiye'yi 'basın özgürlüğü olmayan' ülkeler listesine düşürmesiyle ilgili açıklama yaptı.

Her yıl ülkelerin basın özgürlüğünü inceleyen Freedom House, 2014 raporunda Türkiye’yi son 15 yıldır ilk kez “kısmen özgür ülkeler”den “özgür olmayan ülkeler” kategorisine düşürdü.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Körfez ülkesi Umman'ın Dışişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Yusuf Bin Alavi ile birlikte düzenlediği ortak basın toplantısında, düşünce kuruluşu Freedom House'un, Türkiye'yi basın özgürlüğü konusunda 'kısmen özgür' ülkelerden 'özgür olmayan' ülkeler listesine alan raporunu değerlendirdi.

GAZETELERİMİZ ÖZGÜR ÜLKELERDEN DAHA ÖZGÜR

Davutoğlu, "Gazetecilerimiz 'kısmen özgür' denilen ülkelerden de 'özgür' denilen ülkelerden de daha özgür" diyerek, Türkiye'de 'algı operasyonu' yapıldığını savundu.

GAZETELER BU RAPORU REDDETMELİ

"Gazetecilerimizin de bu raporu reddetmelerini bekleriz" diyen Davutoğlu, "Dün 1 Mayıs'ta her türlü yayın yapıldı. Ama yurt dışından yayın yapan gazeteciler, Taksim'deki olayları göstererek, Türkiye'de gösteri yasağı varmış gibi haberler verdi. Türkiye'ye bir algı operasyonu yapılıyor. Hamburg'da da benzer olaylar vardı" ifadelerini kullandı.