Gündem
27 Tem 2023 17:05 Son Güncelleme: 27 Tem 2023 17:10

Davut Gül: İstanbul'da dilenciliği tamamen ortadan kaldıracağız

İstanbul Valisi Davut Gül, kentte dilenciliği tamamen ortadan kaldıracaklarını, bu anlamda da sıfır tolerans göstereceklerini bildirdi.

İstanbul Valisi Davut Gül, şehrin temel sorunlarından biri olan çocuk işçiler ve dilendirilmeleri konusunda açıklamalarda bulundu. Gül, dilendiriciliğin tamamen ortadan kaldırılması için harekete geçeceklerini söyledi.

Kaymakamların ve belediye başkanlarından sokaklarda çalıştırılan, dilendirilen, istismar edilen çocukların sokaklardan toplanmasıyla ilgili özel gayret sarf etmelerini isteyen Gül şunları kaydetti:

"Yapacağımız iş basit. Herhangi bir çocuk sokakta çalışıyorsa, dilendiriliyorsa rehberlik hizmeti vereceğiz. Sokakta çalışmak zorunda bırakmayacağız. Buna rağmen çalışıp dilendiriliyorsa, ailesi tarafından istismar ettiriliyorsa, Türk vatandaşıysa bu çocukları alıp devletin koruma kalkanı altına alacağız. Yabancı uyrukluysa da sınır dışı edeceğiz. İstanbul'da dilenciliği tamamen ortadan kaldıracağız. Bu anlamda da sıfır tolerans göstereceğiz. İstanbul'da evsiz insanlar var. Belediyelerimizin sosyal belediyecilik anlamında bu işe el atması lazım. Bir kişi bile sebebi ne olursa olsun dışarıda kalıyorsa bu hepimizin meselesidir. Başta ben olmak üzere."