Polemik & Kulis
23 Eki 2016 10:20 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:37

Davası bitti kavgası bitmedi! Talat Atilla ile Nazlıaka'nın haber düellosu!

Talat Atilla'nın haberi üzerine açtığı davayı kazanan eski CHP'li Aylin Nazlıaka, parayı Gazetecilere Özgürlük Platformu'na bağışlayacağını açıkladı. Atilla'nın cevabı sert oldu.

Talat Atilla'nın gündeme getirdiği "Atatürk resminin indirilmesi" krizi nedeniyle CHP’den ihraç edilen Aylin Nazlıaka'nın Atilla aleyhine açtığı tazminat davası sonuçlandı.

Aylin Nazlıaka’nın 100 bin lira istemiyle açtığı davayı karara bağlayan 12. Ankara Asliye Hukuk Mahkemesi, Talat Atilla’yı 9 bin TL tazminat ödemeye mahkum etti.

Kararın ardından açıklama yapan Aylin Nazlıaka, “Davadan alacağım tazminatı gazeteciliğin onurunu korumak için mücadele eden Gazetecilere Özgürlük Platformu’na bağışlayacağım” dedi.

Nazlıaka'ya yazılı bir açıklama ile cevap veren Talat Atilla ise,Nazlıaka'nın parayı bağışlayacağını açıklamasının "ahlaki olmadığı gibi, henüz devam eden ve Yargıtay’ın son sözü söylemediği bir davayı etkileme çabası" olduğunu vurguladı.

VERDİĞİ DEMEÇ TRAJİ KOMİK

İşte Talat Atilla'nın yaptığı yazılı açıklama;

Aylin Nazlıaka’nın, “Atatürk’ün fotoğrafı TBMM’den indirildi. Adımın Aylin olduğu kadar eminim.” diyerek basına verdiği demeç, Aydınlık Yazarı Sabahattin Önkibar’ın, “Atatürk’ün fotoğrafının indirilmesini bana telefonda doğruladı” ve CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce’nin CNN TURK’te, “Evet, Aylin Nazlıaka Atatürk’ün fotoğrafının TBMM’deki odadan indirildiğini bana söyledi” sözleri ile sabit iken, ve CHP disiplin kurulu kararı ile bu beyanatlar dikkate alınarak CHP’den ihraç edilmiş iken, Aylin Nazlıaka’nın bitmemiş bir dava ile “Mohaç Savaşı”nı kazanmış komutan gibi demeç vermesi traji komiktir.

YARGITAY'IN İRADESİNE HAKARET

Yaptığım haberin doğruluğu bizzat CHP Milletvekillerinin tanıklığı, Aylin Nazlıaka’nın itirafı ile sabit iken, haberime yalan haber süsü verme gayreti acıklı bir gayretkeşliktir.

Nazlıaka’nın, Yargıtay’a sunacağımız yeni delilleri yok sayarak, daha da ötesi, Yargıtay’ın alacağı karardan yüzde yüz emin bir havada, “Parayı bağışlayacağım” demesi, kamuoyunun ve Yargıtay’ın iradesine hakarettir.

O PARAYLA CHP GENEL MERKEZİ'NE ATATÜRK BÜSTÜ YAPTIRSIN

Buradan ilk kez açıklıyorum: Aylin Nazlıaka şayet işe yarar bir eylem yapmak istiyorsa, Cumhuriyetimizin kurucusu ve CHP’nin kurucusu Atatürk’ün CHP genel merkezinde bir büstü bile yok!

Kısa süre önce CHP genel başkan yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran’ın Afyon gazeteciler cemiyeti’ni ziyaretinde aynen şu sözleri söylüyor: “CHP genel merkezinde Atatürk büstü yok. Çünkü, genel merkezimizin parası yok!” (Afyon Gazeteciler Cemiyeti’nde bu konuşmanın ses kaydı var!)

Aylin Nazlıaka, CHP genel merkezine bir büst yaptırarak arzu ettiği siyasi dalgalanmayı yapabilir! Bu şansı ona veriyorum!

O YAPTIRMAZSA BEN YAPTIRACAĞIM

Şayet CHP ve Aylin Nazlıaka, Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ün CHP genel merkezine parasızlıktan dolayı yaptırılamadığı bizzat genel başkan yardımcısı tarafından itiraf edilen büstü yaptırmazsa, bu satırların yazarı Atatürk’ün büstünü CHP genel merkezine hediye edecektir.