Medya
25 Haz 2011 09:15 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:30

"DARÜŞŞAFAKA'YI BİLSEM ALMANYA'YA GİRMEZDİM!" TATLISES'TEN OLAY SÖZLER!

Uğradığı silahlı saldırı sonrası tedavi için Almanya'daki hastaneye giden Tatlıses, Darüşşafaka Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi için neler söyledi?

Tatlıses: Darüşşafaka’yı bilsem Almanya’ya gitmezdim

Darüşşafaka Cemiyeti Başkanı Zekeriya Yıldırım’la geçen gün karşılaştığımızda İbrahim Tatlıses’in Almanya dönüşü tedavisinin sürdüğü Darüşşafaka Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’ne değindi:

- İbrahim Tatlıses haberlerine bakıyorum. Merkezimizle ilgili yanlış veya eksik bilgiler yer alıyor. Şu işin doğrusunu aktarabilir miyiz?
Daha ben, “Olabilir” bile demeden söze girdi:
- Darüşşafaka Ömran ve Yahya Hamuluoğlu Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’ni “eğitimde fırsat eşitliği” misyonumuza destek veren rezidans bağışçılarımıza en iyi koşullarda tedavi olanağı yaratmak amacıyla 2005 yılında kurduk.
- Bu merkez sadece bağışçılarınıza değil, dışarıya da hizmet veriyor, değil mi?
- Rezidans bağışçılarımız ihtiyaç duydukları her an buradan ücretsiz yararlanabiliyor. Onun dışında ihtiyaç duyan vatandaşlarımıza da 7 gün 24 saat hizmet veriliyor.
- Elde edilen gelirle ne yapıyorsunuz?
- Darüşşafaka eğitim Kurumları’nda ilköğretim 4’üncü sınıftan liseyi bitirene kadar tam burslu, yatılı ve İngilizce eğitim gören 950 çocuğun eğitimine aktarılıyor.
- İbrahim Tatlıses ve yakınları bu merkezi nasıl seçti?
- Almanya’nın Münih kenti yakınlarındaki Murnau Kliniği’nde 58 gün tedavi gören İbrahim Tatlıses, çevresindeki hekimlerin tavsiyesiyle Darüşşafaka Fizik tedavi Merkezi’ne nakil olmak istedi.
Zekeriya Yıldırım, Tatlıses’in kararı sırasındaki sürece dikkat çekti:
- İbrahim Bey bizim merkeze gelme kararı vermeden önce Almanya’daki doktoru gelip inceleme yaptı, merkezi beğendi. Sonra nakil gerçekleşti.
Ardından merkezin teknik özelliklerine vurgu yaptı:
- Örneğin merkezimizde “spinal kord”a (omurilik hasarı) bağlı gelişen felçli hastaların tedavisinde kullanılan ve dünyada 19 merkezde olan “lokomat cihazı” var. Lokomat, felçli, yürüme problemli hastalar ile denge ve koordinasyon problemli hastaların yeniden yürümeyi öğrenmelerini sağlıyor.
- Merkeze yurtdışından da gelenler var mı?
- Azerbaycan, Bulgaristan, Balkan ülkeleri, İran ve Rusya’dan yoğun başvuru oluyor.
Yıldırım, sözlerini İbrahim Tatlıses’ten şu alıntıyla noktaladı:
- Türkiye’de böyle bir merkezin olduğunu bilseydim, Almanya’ya hiç gitmezdim.
Tatlıses’in sözleri, Türkiye’nin sağlık sektöründe ulaştığı noktayı bir kez daha ortaya koyuyor...

Vahap Munyar/Hürriyet