Gündem
05 Eki 2012 23:19 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:13

"DARBE KOMİSYONU BENİ ÇAĞIRSA SANA NE DER, ORAYI TERKEDERDİM"

Hürriyet gazetesinin yazı işlerinden Tufan Türenç'ten meclisteki Darbeleri Araştırma Komisyonu'na sert tepki geldi...

Medya patronlarının ve gazetecilerin TBMM Darbeleri Araştırma Komisyonu’nda 28 Şubat için anlattıkları TV 8’de Haberaktif programında tartışıldı. Gökmen Karadağ’ın modere ettiği programa gazeteciler Alper Görmüş ve Tufan Türenç, soruları yanıtladı.
Komisyonun çalışma şekline itirazı olduğunu söyleyen Türenç, “Ertuğrul Özkök’ü oturtup 2.5 saat sorguluyorlar. Onu niye öyle yaptın, bunu niye böyle yaptın diye soruyorlar. Sana ne? Ben olsam komisyonu orayı terk ederdim” dedi.

"BU KOMİSYON GAZETECİLERİ, PATRONLARI SORGULAYAMAZ"

"Benim kafamı hep kurcalıyor. ben bu darbeleri araştırma komisyonun çalışma şekline karşıyım. beni çağırsalar ben o komisyona giderdim ve beni sorgular mahiyette bir takım davranışlar içinde olurlarsa orayı terk ederdim. Arkadaşlarımın terk etmemesini onların sabrına veriyorum. Çünkü bu bir araştırma konusudur, soruşturma konusu değildir. Orada savcı gibi siz gazetecileri patronları şunları, bunları sorgulayamazsınız. Öyle bir yetkiniz yok. 2 buçuk saat Ertuğrul Özkök’ü sorgulamışlar kardeşim. Tek tek o yazıyı niye yazdın bu manşeti niye yaptın. Sana ne? Ben yapmışım. Bir cezası varsa savcılar çağırır sorar. Cezası varsa cezasını da çekerim ben. Ben olsam ayrılırdım, terkederdim. Ben gazetecilik yapmışım. Sen orada basın özgürlüğünü sorguluoyrsun. Bu uslupla olmaması lazım. Bu komisyon bilgi alma komisyonudur, kibarca bilgi alır, herkes de anlatır..."