Gündem
17 Tem 2016 10:43 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:23

Darbe girişiminden sonra Nazlı Ilıcak ve oğlu Twitter'da birbirine girdi!

"AKP, demokrasiyi değil otoriterliği temsil ediyor" diyen Nazlı Ilıcak'a ilk tepki oğlu Mehmet Ali Ilıcak'tan "Sokakta en önde sen olmalıydın" ifadeleriyle geldi.

Darbe girişimi sonrasında yurtdışına kaçtığı iddia edilen Nazlı Ilıcak, Twitter'dan açıklama yaptı. "Darbeye karşı olup RTE'nin yanında yer alanlar, demokrasiye sahip çıkmış olmaz. Zira AKP, demokrasiyi değil otoriterliği temsil ediyor" diyen Ilıcak'a oğlu Mehmet Ali Ilıcak'tan tepki geldi.

Ilıcak, dün gece Twitter'daki hesabından, "Milletimiz gerçekten demokrasiye bağlı olsaydı, 'islamcı' soslu faşizm bozuntusu bir rejimin ülkeye çöreklenmesine izin vermezdi. Darbeyi halkın sokağa çıkması değil komuta heyetinin darbecilere katılmaması engelledi. Zaten halk sokağa, bu durumu anlayınca çıktı. Darbeye karşı olup RTE'nin yanında yer alanlar, demokrasiye sahip çıkmış olmaz. Zira AKP, demokrasiyi değil otoriterliği temsil ediyor" diye yazdı. "Ne askeri darbe ne de sivil darbe! hukukun üstünlüğü, basın özgürlüğü derseniz ancak o zaman demokrasiye sahip çıkmış olursunuz" diyen Ilıcak, "Aktrollerin küfür ve hakaretle doğruların söylenmesini engellemeye çalışması, her darbe karşıtı duruşun demokrasi olmadığını anlamaya yeter" ifadelerini kullandı.

Oğlu Mehmet Ali Ilıcak, Nazlı Ilıcak'ın tweetlerine tepki gösterdi. Mehmet Ali Ilıcak, "Bu ne kin @Notredamedesion (Nazlı Ilıcak). Bana çocukluğumdan beri öğrettiğin tüm değerleri siliyorsun. Ülkede darbe oldu ve Nazlı Ilıcak kem küm ediyor. Şu şöyle bu böyle diyorsun. Yazık! Bahane ararsan her darbeye bir kılıf bulunmadı mı? Halbuki aslan gibi en önde sen olmalıydın sen! Bu darbe Cumhurbaşkanımızın Millet ile olan bağı ile sonlanmıştır. Millet sokağa çıktı, tankların önüne yattı. Gurur Duy Anam gurur" diye yazdı.

Nazlı Ilıcak'ın tweetleri şöyleydi:




Oğlu Mehmet Ali Ilıcak'ın tweetleri ise şöyle: