Gündem
10 Mayıs 2014 12:41 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:09

Danıştay töreninde şok olay! Başbakan Feyzioğlu'na bağırdı: Edepsizlik yapıyorsun,yalan söylüyorsun!

Danıştay'ın 146. yıldönümüne Türkiye baraloar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ile Başbakan Erdoğan'ın tartışması damga vurdu.

Danıştay’ın kuruluş yıldönümü töreni eşine önce rastlanmamış bir olaya sahne oldu. Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu konuşmasını yaparken Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bağırarak tepki gösterdi.

Feyzioğlu  bu tepkiler üzerine "Konuşmamı bitirdim bitirdim ama şunu söylemeden bitirmeyeceğim"dedi. Konuşmasına devam eden Feyzioğlu "Varsın yürekleri taşlaşmış olanlar yine kızsın sözlerime. Ben iktidara ve muhalefete sesleniyorum. Bu sessiz çığlığı duyalım. İlk sırada özel mahkemelerin yol açtığı mağduriyetleri giderelim. dedi

Feyzioğlu'nun söyledikleri karşısında Erdoğan hayli sinirli bir şekilde ayağa kalkarak "edepsizlik yapıyorsun, terbiyesizlik yapıyorsun. söylediklerinin çoğu yalan, Bu adamların neler yaptığını biliyor musun? Bu konuşmanın yasal bir hakkı da yoktur." dedi

Bunun üzerine Fevzioğlu kürsüden 'Ben edepsizlik yapmadım kimseye de edepsiz yapıyorsun demeyi kendime yakıştırmam" dedi.

Daha sonra Erdoğan kendisiyle birlikte ayağa kalkan Danıştay başkanı ve Cumhurbaşkanı Gül'e  "Danıştay başkanı bile 25 dakika konuştu, konuşmasında siyaset yapıyor" diye tepkilerini dile getirdi

Bunun ardından Erdoğan salonu terketti

DEVLETİN ZİRVESİ TÖRENDE

Danıştay'ın 146. kuruluş yıldönümü etkinliği devletin zirvesini buluşturdu. Törene ilk olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan geldi. Erdoğan'dan sonra CHP lideri salona girdi. Kılıçdaroğlu, Başbakan'la tokalaştıktan sonra yerine oturdu ancak iki liderin bir diyalog kurmaması dikkat çekti

Danıştay'ın konferans salonunda yapılan kuruluş yıldönümü etkinliği yargı camiası ile siyaset dünyasını buluşturdu.

Başbakan Erdoğan törene ilk gelenler arasında yerini aldı. Erdoğan salona girdikten sonra Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Fevzioğlu ile tokalaştı.

Daha sonra kendisine ayrılan yere geçti. Salona Erdoğan'ın ardından CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu geldi. Kılıçdaroğlu salona girdikten sonra ön sırada oturanlarla tokalaştı. Erdoğan ile de tokalaşan Kılıçdaroğlu daha sonra ön sıralarda kendisine ayrılan yere oturdu.

Salona gelen Genelkurmay Başkanı Necdet Özel de Erdoğan ile tokalaştıktan sonra yerine geçti.

Törene en son gelen ise Cumhurbaşkanı Abdullah Gül oldu. Gül, salona girdikten sonra ön sırada oturanlarla tokalaştı.

Gül'ün yerini almasının ardından tören başladı.

Önce Saygı Duruşu'nda bulunuldu. Sonra İstiklal Marşı okundu.

DANIŞTAY BAŞKANI'NDAN MÜDAHALE UYARISI

Daha sonra kürsüye çıkan Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, şunları söyledi:
Yargı kararlarına ve yargıçlara eleştiri getirilirken, yargı ve yargıçlar idarenin yandaşı ya da idarenin faaliyetlerine sürekli engel çıkaran bir güç gibi değerlendirilmemelidir. Yargı sürecinin sağlıklı şekilde işleyebilmesi için bir taraftan yasama ve yürütme, yasal yetkilerini kuvvetler ayrılığı ilkesine uygun kullanmalı, diğer taraftan yargıçlar da uygunsuz müdahalelerden kendilerini olabildiğince korumalıdır.

ELEŞTİRİLER KARARI AŞARAK YARGIYI ELEŞTİRİYE DÖNÜŞMEKTEDİR

Yargı kararının eleştirisi ile yargı organının eleştirisi aynı anlam ve sonucu içermemektedir. Kimi kzaman bu eleştiriler kararı aşarak, yargıyı eleştirmeye dönüşmektedir. Yargının saygınlığının zedelenmesi bir ülke bakımından yıkıcı etkilere yol açar.