Medya
12 Haz 2022 10:26 Son Güncelleme: 12 Haz 2022 10:28

Danışmanı perde arkasını anlattı: Akşener'in özür dilediği gün otobüste ne konuşuldu?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in danışmanı Murat İde, İYİ Parti lideri Meral Akşener'in CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan özür dilediği gün yaşananları paylaştı.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in basın danışmanı ve Yeniçağ yazarı Murat İde, Akşener'in CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan özür dilediği gün otobüste neler konuşulduğunu yazdı.

İde yazısında, "Meral Akşener'in o açıklamayı yapmadan önceki tavrına dair bir notu paylaşmak isterim.. Bu konu, o yayının sosyal medyada yayıldığı gecenin sabahında, yani Perşembe sabahı, Sakarya'nın Kocaali ilçesine doğru otobüste giderken konuşuldu.. Her zaman yaptığı gibi fikirleri sordu.. Ardından da net bir şekilde ne yapacağını söyledi.'Bu konuda dolambaçlı yol olmaz.. Pusuda bekleyenlerin ekmeğine yağ sürülmesine izin vermem.. Bu parti meselesi değil, memleket meselesi.. Çıkacağım ve özür dileyeceğim.. Başka türlü tamiri olmaz.."ifadesini kullandı.

İde şöyle devam etti:

"Benim önerim, açıklamayı, bir saat sonraki Karasu ilçesinde yapması yönünde oldu.. Çünkü orada ajanslar 4.5G üzerinden canlı yayın yapacaktı..

"Hayır" dedi ve ekledi: 

Böyle bir konuda 1 dakika bile büyük gecikmedir.. Hemen burada, Kocaali'de konuşacağım..

Nitekim, Kocaali'de seyyar kürsüye çıktı ve "Başta Kemal Bey olmak üzere, incinen tüm kardeşlerimden, İyi Parti Genel Başkanı olarak özür diliyorum" dedi.."

NE OLMUŞTU?

Oral, katıldığı TV programında İslam dininin bütün mezheplerinin, bütün inanlarını eşit görürüm. Çünkü dinim bana öyle davranmayı hitap eder. Çok güzel bir söz var, 'insan bilmediği şeyin düşmanıdır' derler. Şimdi, Aleviler bizim kardeşimizdir. Bin yıldır bu topraklarda alevi ve Kürtler ile beraber yaşarız. Aleviler bizim kardeşimizdir, (Kılıçdaroğlu'nun) alevi olması benim açımdan bir engel değil, çünkü ben tanıyorum, ilkelerini biliyorum.  Ama Türk toplumu açısından, yani sünni diyebileceğimiz daha müslüman kesim tarafından bu bir endişedir" dedi.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İyi  Parti Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral'ın CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na ilişkin 'Alevi kimliği sünniler için endişe' ifadesi nedeniyle Kılıçdaroğlu'ndan özür diledi.