CineRadar
28 Kas 2013 22:35 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:46

DANIŞMAN

Uyuşturucu işine karışan bir avukat, işlerin sarpa sardığını görünce geri çekilmek ister fakat artık çok geçtir. Olaylar onun boyunu çok aşmıştır.

Efsanevi yönetmen Ridley Scott ve Pulitzer Ödüllü yazar Cormac McCarthy (İhtiyarlara Yer yok / No Country For Old Men, Child of God) başrollerinde Michael Fassbender, Javier Bardem, Brad Pitt, Penelope Cruz ve Cameron Diaz'ın rol aldığı ve başyapıt olmaya aday Danışman / The Counselor filminde güçlerini birleştiriyorlar.

The Counselor’da McCarthy, ilk defa senaryo yazarlığına soyunuyor ve Scott, yazarın kendine özgü zekası ve mizah anlayışını, saygın bir avukatın  uyuşturucu dünyası ile flörtünün kontrolden çıkışını anlatan kabus dolu bir senaryoyla bir araya getiriyor.

Uyuşturucu işine karışan bir avukat, işlerin sarpa sardığını görünce geri çekilmek ister fakat artık çok geçtir. Olaylar onun boyunu çok aşmıştır. Yönetmen, filmini “Zekice anlatılan, bir yandan vahşice ama insanda acıma hissi de uyandıracak olan Danışman, kişiyi yanlış yola iten kaderinin anlatıldığı, ders verici bir öyküdür. Bulaşmamaları gereken işlere bulaşan insanlar hakkında.” diye özetliyor.