Dünya
07 Mar 2023 00:58 Son Güncelleme: 07 Mar 2023 00:59

Danimarka'dan TikTok yasağı

Danimarka Savunma Bakanlığı, siber güvenlik tedbirleri kapsamında TikTok'u yasakladı.

Danimarka Savunma Bakanlığı, siber güvenlik tedbirleri kapsamında çalışanlarına resmi hizmette kullanılan cihazlarda Çinli sosyal medya platformu TikTok'u kullanmasına yasak getirdi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Danimarka Dış İstihbarat Servisi'ne bağlı Siber Güvenlik Merkezi, TikTok uygulamasının "cihazda kullanıcı bilgilerine ilişkin belirli hak ve erişim istediğini" ifade ederek casusluğa dair şüpheleri olduğunu belirtti. Açıklamada, "uygulamanın resmi birimlerde kullanılmasının yasaklanacağı" ve "uygulamanın işle bir bağlantısı olmadığı gibi Bakanlık bünyesinde de ciddi güvenlik endişelerine yol açtığı" kaydedildi.

Çalışanlardan, TikTok'un resmi hizmette kullanılan telefonlara yüklenmemesi ve yüklü olanlardan da kaldırılması istenilen açıklamada, personelden kaç kişinin uygulamayı kullanıp kullanmadığı belirtilmedi.

28 ŞUBAT'TA UYARIDA BULUNULMUŞTU 

Danimarka Parlamentosu, 28 Şubat'ta siber güvenlik endişeleri nedeniyle milletvekilleri ve çalışanlara TikTok kullanmamaları yönünde uyarıda bulunmuştu. Bazı Danimarkalı politikacılar da siber güvenlik tedbirleri kapsamında resmi telefonlarından TikTok uygulamasını kaldırdıklarını açıklamıştı.