Gündem
17 Nis 2023 13:22 Son Güncelleme: 17 Nis 2023 14:54

‘Damat’ Çekirge ‘kayınpeder’ Özkök’e sert çıktı! Konu: Hulusi Akar

Hürriyet gazetesi yazarı, Ertuğrul Özkök'ün eski damadı Fatih Çekirge, Bakan Hulusi Akar'ın CHP'yi ziyaretini yorumlayan kayınpederine sert çıktı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kayseri'de CHP ve İYİ Parti il merkezlerini ziyaret etti.

Söz konusu ziyaretle ilgili Gazeteci Yazar Ertuğrul Özkök, "Acaba Hulusi Akar kendi ittifakının üyelerine bile anlatamadığı bazı şeyleri CHP ve özellikle İYİ Parti üyelerine daha kolay anlatabilir mi?" diye sordu.

"Seçim meydanlarında iki sopanın ucunda geçirilmiş seccadelerin propaganda panosu gibi sallandığı günlerde Hulusi Akar'ın iki büyük muhalif partinin il merkezini ziyaret etmek ihtiyacını duyması önemli bir ‘Hissiyatın’ ifadesidir" diyen Ertuğrul Özkök, devamında "Çünkü artık, Erdoğan ve AKP'nin bu seçimi kaybetme ihtimali en az kazanma ihtimali kadar kuvvetlidir" ifadelerini kullandı.

DAMAT ÇEKİRGE'DEN YANIT GELDİ

Ertuğrul Özkök'ün kızı Gülümsün Özkök ile bir dönem evli olan Hürriyet gazetesi yazarı Fatih Çekirge ise bugünkü yazısında eski kayınpederi Ertuğrul Özkök'e yanıt verdi.

"MİLLİ Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın Kayseri’de CHP ve İYİ Parti ziyareti üzerine çok sayıda yorum yapıldı. Senaryolar yazıldı" diyen Fatih Çekirge, “‘Seçim sonrasına yatırım’ türünden ifadeler. Son dönemde birçok gezisine ve faaliyetine katıldığım için çok sık sohbet olanağı bulduğum Akar’ın bu ziyaretleri neden yaptığı konusunda ben de fikir yürütebilirim” diye yazdı.

Sohbetleri sırasında Hulusi Akar'ı yakından tanıma fırsatı bulduğunu belirten Fatih Çekirge, "Bana göre bu ziyaretler tamamen bir “kurmay çalışması”dır. Elbette planlı ve mesaj yüklüdür" ifadelerini kullandı.

Fatih Çekirge mesajları ise şöyle sıraladı:

1- Akar bu ziyaretlerle, demokrasiye olan saygısını göstermek istemiştir. Bu ziyaretlerle siyasi partilere saldırılar yerine, nezaket içinde bir yarış olması gerektiği mesajını vermiştir.

2- HDP’yi ziyaret etmeyerek klasik tavrını ortaya koymuştur.

3- Hulusi Akar, ‘Eğer seçimi kaybedersek, bu ziyaretle kapıyı aralarız’ türünden ucuzluklara düşmeyecek kadar donanımlı bir insandır. Evet, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bağlıdır. Ve bunu her sohbetimizde söylemiştir. Sözünden, inancından dönecek bir kişi de değildir.