Gündem
13 Eki 2022 07:49 Son Güncelleme: 13 Eki 2022 07:53

Dalaman’dan Manchester’a giden uçakta bomba alarmı! Savaş uçakları havalandı…

Muğla Dalaman'dan İngiltere'nin Manchester kentine giden bir yolcu uçağı, İngiliz savaş uçakları eşliğinde Londra'daki Stansted Havalimanı'na indirildi. Jet2 hava yolu şirketine ait Airbus A-321 tipi yolcu uçağının bomba ihbarı nedeniyle indirildiği ve uçakta arama yapıldığı belirtildi. İngiliz hava yolu şirketi tarafından da olayla ilgili açıklama yapıldı.

Dalaman'dan Manchester'a giden bir yolcu uçağında bomba alarmı verildi. İngiliz Jet2 havayolu şirketine ait yolcu uçağı, 2 RAF Typhoons savaş uçağı eşliğinde Londra Stansted Havalimanı'na indirildi.

 

HAVALİMANINDA ALARMA GEÇTİLER

Uçak limandan uzak bir alana park edildi. Havalimanında silahlı polisler alarma geçti. Uçakta bomba imha ekiplerince arama yapıldığı belirtildi.

 

HAVA YOLU ŞİRKETİNDEN AÇIKLAMA

İngiliz hava yolu şirketi Jet2, Twitter'dan yaptığı açıklamada, olayı doğrulayarak Dalaman'dan Manchester'a giden LS922 sefer sayılı uçağın, Birleşik Krallık Hava Trafik Kontrolü yönetiminde, Londra'daki Stansted Havalimanı'na yönlendirildiğini teyit etti.

 

"UÇAK GÜVENLİ BİR ŞEKİLDE İNDİ"

Stansted Havalimanı'ndan bir sözcü de olaya ilişkin şu açıklamalarda bulundu:

"Dalaman'dan Manchester'a giden bir Jet 2 uçağı bu akşam Stansted Havalimanı'na yönlendirildi. Uçak güvenli bir şekilde indi ve ana yolcu terminalinden uzak bir yere park etti. Pist kısa bir süreliğine kapatıldı ama şimdi yeniden açıldı."