Gündem
08 Eyl 2015 09:37 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:52

Daily Telegraph: Türkiye'yle Suriyeli Kürtlerin çatışma riski artıyor

Daily Telegraph, Dağlıca saldırısının ardından 'IŞİD'e karşı aynı safta olması gereken Türkiye ile Suriyeli Kürt milisler çatışma noktasına geldi' diye manşet attı.

Daily Telegraph gazetesi, 16 askerin hayatını kaybettiği Dağlıca saldırısıyla ilgili haberinde, PKK'yla savaşın şiddetlenmesinin, Suriye'de IŞİD'e karşı aynı saflarda olması gereken Türkiye'yle Suriyeli Kürt milisler arasında çatışma riskini artırdığını yazdı.

"IRAK HEDEFLERİNİ VURARAK KARŞILIK VERDİ"

Gazete, Türk savaş uçaklarının, Temmuz'da ateşkesin bozulmasından sonraki en büyük saldırısını düzenleyen PKK'ya Irak'taki hedefleri vurarak karşılık verdiğini, Irak sınırındaki bölgeye helikopterlerle özel birliklerin indirildiğini belirtti.

Daily Telegraph'ta yer alan haber özetle şöyle:

"SAVAŞ YENİ BOYUT KAZANDI"

"Türk ordusu 16 askerin hayatını kaybettiğini söylerken PKK'yla bağlantılı bir internet sitesi bu sayıyı 32 olarak verdi. Başbakan Ahmet Davuoğlu, PKK'nın dağlardan temizleneceğini söyledi. Güneydoğu'daki çatışmaların Temmuz'dan bu yana şiddetlenmesiyle bugüne kadar 40 binden fazla insanın öldüğü savaş yeni bir boyut kazandı.

"IRAKLI KÜRTLER..."

Türkiye 2013'te Kürtlerle tarihi bir uzlaşıya varmıştı. 30 yıllık savaşın ardından barışı sağlamak için Kürtlerin haklarını genişletme vaadinde bulunmuştu. Ancak anlaşma bu yıl Türkiye'nin IŞİD politikasına ilişkin karşılıklı suçlamalar yüzünden bozuldu.

Iraklı Kürtler, IŞİD'e karşı ön saflarda oldu. Gerilim Suriye'de IŞİD'e karşı aynı saflarda olması gereken Türkiye'yle Suriyeli Kürt milisler arasında çatışma riskini artırıyor.

"EKONOMİK BEDEL"

Türk lirası (dolar karşısında) tüm zamanların en düşük seviyesine indi. Bu, savaşta Türkiye'nin ödediği ekonomik bedeli gösteriyor."