Medya
12 Oca 2011 07:58 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:57

"DAHİ ÇOCUK İRFAN ŞAHİN VE KANAL D EFSANESİ ÇÖKÜYOR MU?"

"Kanal D'de epey panik yaşanıyor. İşin ilginci de 'dahi çocuk' diye pazarlanan İrfan Şahin'in her projesi elinde kalıyor."

Bir balon sönüyor

Televizyon dünyasında bir Kanal D efsanesi almış başını gitmiş... Kanal D'nin başarılarının mimarı olarak sunulan İrfan Şahin de Doğan Grubu'nda hiçbir televizyon yöneticisinin sahip olmadığı konuma, ayrıcalıklara sahip ve bütün TV grubunun başında...

Ancak bu aralar efsane biraz çatırdıyor sanki. Kanal D'de epey panik yaşanıyor. İşin ilginci de 'dahi çocuk' diye pazarlanan İrfan Şahin'in her projesi elinde kalıyor.

Son zamanların en çok konuşulan dizilerine bakın... 'Ezel', 'Muhteşem Yüzyıl', 'Canım Ailem' gibi yapımlar hep başka kanallarda parladı. Şahin'in Show TV'de rekorlar kıran 'Muhteşem Yüzyıl'a pek yüz vermediği söyleniyor. Ama bu yüzden de 'muhteşem günler' ve 'muhteşem rating'lerden mahrum kaldı!

'Şüphe' dizisi pek tutmadı... 'Behzat Ç'nin sürekli yayın günü değiştiriliyor, kendi projesi diye tutması için ısrar ediliyor... 'Çok Güzel Hareketler Bunlar' transfer oldu...
Nasıl oldu da bu kadar parlatılan bir TV yöneticisi böyle bir kriz yaşıyor diye araştırdım... Yanıtını bulmak zor olmadı: 'Muhteşem kadın' Doğan TV'den gitti de ondan.

Kim mi muhteşem kadın? Türk televizyonculuğunda 'Yaprak Dökümü' gibi eski eserleri günümüze adapte etme modasını başlatan, 'Çocuklar Duymasın'ı keşfeden, 'Asmalı Konak'ı hayata geçiren, tutan dizilerin yapımcılarını Doğan Grubu'na götüren ve piyasada 'dizi mucidi' olarak bilinen Melis Civelek...

Kanal D'yi de onun içinde olduğu yapımlar sırtlıyordu bunca zaman... Bu diziler teker teker bitince 'dahi çocuğun' sırrı da ortaya çıkmış olacak mı bakalım.


Oray EĞİN / AKŞAM