Gündem
12 Oca 2012 12:14 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:13

DAHA ÖNCE RADİKAL DE YAPMIŞTI! TARAF KİTAP EKİNDEN KÜRTÇE AÇILIMI!

Kürt edebiyatında yaşanan gelişmeler ve yayınlanan eserlere dair kritikler iki önemli kürt yazar tarafından kaleme alınacak.

Anadilde eğitim, öğretim ve mahkemelerde Kürtçe savunma yapılmasına dair tartışmalar süredursun Taraf gazetesi Kürtçe konusunda önemli bir adım attı.
Taraf Kitap ekinde bundan böyle Kürtçe sayfalar da olacak. Taraf Kitap eki yarın yayınlanacak sayısından başlayarak bundan böyle iki sayfasını Kürtçeye ayıracak.

Kürt edebiyatında yaşanan gelişmeler ve yayınlanan eserlere dair kritikler iki önemli kürt yazar tarafından kaleme alınacak. Taraf gazetesinin bu hamlesini önemseyen kürt yazarlar Ali Fikri Işık ve Hamid Omerî bu adımın diğer medya kuruluşlarına ve siyasete de yol açıcı olması gerektiği noktasında birleşiyor.

Ali Fikri Işık ilk yazısında Dilawer Zeraq’ın "Mirina Bêsî" romanını ve Hamid Omerî de Şêrzad Hesen’in "Jineke Xinanî" adlı romanını değerlendirmiş.

DAHA ÖNCE RADİKAL DE YAPMIŞTI

Radikal gazetesinin kitap eki de geçen sene Mayıs ayında Diyarbakır Kitap Fuarı nedeniyle Kürtçe yayıncılığın yasakların içinden çıkıp bugünlere nasıl geldiği ve Fırat Cewheri’nin kaleminden ilk Kürtçe yayınevinin hikayesine yer verildi.

Radikal Kitap’ın Kürtçe sayfalarında yeni çıkan Lehi ve Li Dere romanlarının tanıtımının yanı sıra Yaşar Kemal’in Yağmurcuk Kuşu romanının Titirwask isimli Kürtçe basısından bir bölüme tadımlık olarak yer verildi.

Nobelli yazarımız Orhan Pamuk’un Benim Adım Kırmızı isimli romanının Kürtçesi Navê Min Sor E dan bir sayfa alıntıda Kitap ekinde yer aldı.