Gündem
13 Haz 2012 17:27 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:46

DAHA DA FAZIL SAY'LA TARTIŞMAM! ERTUĞRUL GÜNAY'DAN "KES ZIRVALAMAYI" TEPKİSİ!

SKY Turk 360'ta “Şimdi Söz Sizde” programında konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Fazıl Say'dan gelen “kes zırvalamayı” yanıtını yorumladı...

Geçtiğimiz ay Fazıl Say’dan “kes zırvalamayı” yanıtını alan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, dün SKY Turk 360’ta “Şimdi Söz Sizde” programında Hilmi Hacaloğlu’nun sorusu üzerine, “Fazıl Say’la aramda tartışma yok, hiçbir sanatçı arkadaşımla tartışmaya girmem” dedi.

"Çok ağır cevap aldım tekrar konuya döneme"
Kendisine Brüksel’de sorulan bir soru üzerine, “hiçbir sanatçı ismi vermeden Türkiye’den gitmek istemek ancak bir anlık öfkeyle veya kırgınlıkla mümkün olabilir” yanıtını verdiğini söyleyen Günay, “ Fazıl Say’dan çok ağır cevap aldım, tekrar bu konuya dönmem” dedi.

Günay Çamlıca’ya camiye karşı çıktı
Kültür ve Turizm Bakanı son zamanlarda çokça tartışılan Çamlıca’ya cami yapılma önerisi hakkında da konuştu. Bu konuda kendisine ulaşmış bir bilgi ya da başvuru olmadığını beliten Günay, “Bu konuda mütedeyyin basında da zaten insan olmayan yerde cami yapılmasının bizim örfümüze uygun düşmediğini okudum. Camiler bizde öyle büyük tepelere filan yapılmaz. Çünkü cami kendisi bulunduğu yere değer katar. Değerli bir tepeye cami yapalım diye bir kaygımız tarih boyunca olmamıştır” dedi.

Günay: Dereye 4-5 HES yapılsa köylü itiraz etmez
Günay’ın en çok tartışma yaratan sözlerini ise HES’ler konusundaydı. “Dün termik santrallere karşı çıkarken HES yapılsın diyenler şimdi tersini savunuyor” diyen Kültür ve Turizm Bakanı, abartmamak kaydıyla HES yapımının desteklediğini söyledi. Günay, “yenilenebilir enerjiyi kullanmak gerekiyor. Ancak hidroelektrik santraller yapılırken ölçü kaçıyor, bir derenin üzerinde 20 tane santral yapılmak isteniyor. Mesela 4-5 tane santral yapılsa köylünün de çok fazla itirazı olmayacak.  Biraz koruma kullnama dengesi kulanma lehine ağır basıyor” dedi.

İlk taşı günahsız atsın
Ertuğrul Günay, daha sonra hemşehrilerini eleştirdi.
“Ben de Karadenizliyim ama Karadeniz’de inanılmaz çirkin yapılaşma var. Bina yaparken kimse çatı yapmıyor, filiz bırakıyor, yetmiyor  yaylaya dört katlı ev yapıyor. Yaylalar kötü birer kasabaya dönmüş facia durumda. Herkes elini vicdanına koymuş, hangimiz evinin önünü süpürüyor. Bu konuda herkes elini vicdanına koysun ve ilk taşı da günahsız atsın.”