Medya
16 Eyl 2013 10:14 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:39

D-SMART'IN PLANLARINI HANGİ TAKIMLAR BOZDU?

Dijital yayın platformu D-Smart'ın yayın planları, futboldaki cezalar nedeniyle bozuldu.

Milliyet Cadde yazarı Sina Koloğlu, bugünkü köşesine Avrupa Kupası'ndan men cezası alan Fenerbahçe ile 5 yıllık anlaşma yapan dijital yayın platformunu taşıdı ve platformun planlarının bozulduğunun altını çizdi.

İşte, Koloğlu'nun o yazısı:

"D-SMART’IN FENERBAHÇE ANLAŞMASINDA SORUN YOK

Platform Fenerbahçe ile beş yıllık bir anlaşma yaptı. İki yıl Avrupa Kupası’ndan men cezası aldı takım. Bende D-Smart’a durum nedir diye sordum. Bu arada Beşiktaş’ta hazırlık ve Avrupa Kupası maçları D-Smart’ta yayınlanıyor. Platformun spor kanalı müdürü Ali İsmet Ural’a sordum. Kendisi cevapladı: “Fenerbahçe iki yıl yok, her bir yıl için UEFA ya da Şampiyonlar Ligi için, ya şampiyon olacaklar iki yıl üst üste ya da ikinci, üçüncü olmaları gerekiyor ki iki yıl içinde cezaları sıfırlansın. Bir yıl daha bu dereceleri alamazsa, D-Smart’ta en az üç yıl Fenerbahçe maçları olmayacak.”

“D-Smart’ın yaptığı 5 yıllık anlaşmanın üç yılı böylece gitti mi?” sorusuna Ural şu açıklamayı yaptı: “Fenerbahçe de bu sezon birinci yılını çekmiş oldu. Bu sezon Avrupa hakkı elde ederse ikinci yılını da çekmiş olacak. Bizim Fenerbahçe ile anlaşmamız şöyle: Hazırlık maçları ve Avrupa kupaları, evde oynayacağı ön eleme maçları. Hazırlık maçlarının maç başı birim fiyatı belli. Ön eleme maçlarının da belli. Oynadıkça avanstan düşecekler. Evet, 5 yıllık anlaşma yaptık ancak, verdiğimiz avans 5 yıl içinde eritilemezse sözleşme avans bitene kadar yıl yıl uzayacak. Sorun yok.”

Bu yıl kaç maç yayınlanacaktı
Cezalar D-Smart’ın bu yıl planlarını bozdu tabii ki. Böyle bir olasılık bekliyorlardı, sanırım planlarını da ona göre yapmışlardır. Yine de sordum, “Yaklaşık kaç maç kayıp var” diye.

Fenerbahçe ve Beşiktaşceza yemeselerdi maç yayınları şu sıralamada olacaktı; Grupta, 6 maç çarpı 2 takım eşittir
12 maç. Gruptan çıkarlarsa önce 1/32 oynayacaklar; 2 maç çarpı
2 takım eşittir 4 maç. Geçerlerse 1/16 oynarlardı, 2 maç daha. Sonra çeyrek final 2 takım
4 maç, yarı final 2 maç ve final. Yani kafadan 12 maç gitmiş oldu."

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN