Televizyon
26 Tem 2013 10:02 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:18

D-SMART RTÜK'E GERİ ADIM MI ATTIRDI? LİSTE NASIL DEĞİŞTİ? (MEDYARADAR- ÖZEL)

RTÜK Türk takımlarının Avrupa kupaları maçların şifreli mi şifresiz mi olarak yayınlanacağı konusuna son noktayı koydu.

UEFA ve Şampiyonlar Ligi maçları yarı finalden itibaren şifresiz olarak izlenebilecek.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Türk takımlarının Avrupa’da oynayacağı maçların şifreli mi şifresiz mi olarak yayınlanacağı konusuna son noktayı koydu.

YARI FİNAL VE FİNALLER ŞİFRESİZ YAYINLANACAK

RTÜK’ten yapılan açıklamada, UEFA Avrupa Ligi yarı final ve final karşılaşmaları, UEFA Şampiyonlar Ligi yarı final ve final karşılaşmaları ile UEFA Süper Kupa karşılaşmalarının şifresiz yayınlanacağını bildirdi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), ‘güncel Önemli Olaylar Listesi’ni belirledi. RTÜK’ten yapılan yazılı açıklama da, Türkiye’nin de taraf olduğu Avrupa Konseyi Sınır Ötesi Televizyon Sözleşmesinin 9a maddesi ile 6112 Sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanunun 17. Maddesi, ‘Kamunun Önemli Olaylara Erişimi’ konusunu düzenlediği belirtildi.

Avrupa Konseyi Sınır Ötesi Televizyon Sözleşmesi ile Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanunu’na göre RTÜK’ün diğer kurumların görüşlerini de almak suretiyle bir önemli olaylar listesi hazırladığı ifade edilen açıklamada, "6112 Sayılı Kanunun ‘Kamunun Önemli Olaylara Erişimi’ başlıklı 17/1 maddesine göre Üst Kurul, toplum için büyük önem arz eden ulusal ve uluslararası olayları; ülke geneline şifresiz ve ücretsiz yayın yapan televizyon kanallarından canlı veya banttan yayınlanmasını temin etmek amacıyla, konuyla ilgili diğer kurumların görüşlerini de almak suretiyle bir önemli olaylar listesi hazırlayarak ilân eder. Önemli olaylar listesi Üst Kurulca aynı usulle güncellenebilir." denildi.

GRUP MAÇLARI LİSTEDEN ÇIKARILDI

RTÜK’ün daha önce yayınladığı ‘Güncel Önemli Olaylar Listesi’nde Türk takımlarının Avrupa’da oynayacağı grup maçlarının şifresiz yayınlanacağı belirtilmişti.

Bu karardan sonra D-Smart RTÜK’e itiraz ederek sözleşmelerini yaptıklarını belirtmiş ve karardan dönülmesini istemişti..

RTÜK, D-Smart’ın isteği doğrultusunda grup maçlarının şifresiz yayınlanma bölümünü; ‘güncel Önemli Olaylar Listesi’nde "UEFA Avrupa Ligi, Şampiyonlar Ligi yarı finalinden itibaren şifresiz yayınlanır" diyerek değiştirdi..

İŞTE RTÜK’ÜN YAYINLADIĞI İLK LİSTE : TIKLAYIN

MEDYARADAR- ÖZEL