Reklam PR
04 Ağu 2010 16:25 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:31

D-SMART REKLAM SATIŞ GRUP BAŞKANI KİM OLDU?

D-Smart ve Smile markalarının reklam satış faaliyetleri için yeni bir yapı oluşturuldu. Peki bu markaların yeni Reklam Satış Grup Başkanı kim oldu?

D-Smart ve Smile markalarının reklam satış faaliyetleri, yeni oluşturulan ’’Reklam Grup Başkanlığı’’ bünyesinde bir araya getirildi. Yeni yapılanma çerçevesinde, Tankut Tonger, ’’Reklam Satış Grup Başkanı’’ olarak atandı.

Tankut Tonger kimdir?

Reklam Sektöründeki tecrübeleri ile tanınan Tankut Tonger, Boğaziçi Üniversitesi, İ.İ.B.F. Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden 2001 yılında mezun olmuştur. İş hayatına Çukurova Grubunda MT (Management Trainee) olarak başlamıştır. Aynı grupta sırasıyla; MEPAŞ’da Show TV’den sorumlu “Reklam Satış Yönetmeni” ve ZETPAŞ’da, Atv ve Show TV’den sorumlu “Reklam Satış Müdürü” olarak görev yapmıştır.

Daha sonra Doğan Grubuna geçen Tankut Tonger 2004 -2009 yılları arasında; Doğan Grubu’nda; DTV Reklam Grup Başkanlığı bünyesinde, Kanal D’den sorumlu “Reklam Satış Koordinatörü” olarak çalışmıştır.

Tankut Tonger TRT’nin reklam satışının özelleşme süreci ile birlikte kurulan “Sales House” da 2009 Haziran- 2010 Ocak dönemi için “Genel Müdür Yardımcılığı” görevini üstlenmiştir. Tankut Tonger D-Smart bünyesine katılmadan önce; Haber Türk ve Bloomberg TV ve Radyolarının reklam satışından sorumlu Genel Müdür olarak görev yapmaktaydı.