Polemik & Kulis
28 Mar 2020 22:16 Son Güncelleme: 29 Mar 2020 09:58

Çuvallayan Altaylı'yı Ahmet Hakan'ın yengesi beğendi!

Hükümete yakınlığıyla bilinen Sabah Gazetesi’ne ait olduğu iddia edilen bir paylaşım sosyal medyayı gece gece hareketlendirdi.

Sözcü Gazetesi’nden Zeynep Gürcanlı, Sabah Gazetesi’ne ait olduğunu iddia ettiği bir sosyal medya paylaşımını Tweet attı. Buna göre İngilizce yazılan bir haberde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın adı Fahrettin Husband yani İngilizce ‘koca, eş’ olarak çevrilmişti.

Gürcanlı’nın Sabah’ı tiye alan açıklamasının ardından, yalan haber sosyal medyada hızla dolaşıma girdi.

Haberi paylaşan isimlerden biri de Habertürk yazarı Fatih Altaylı’ydı.

Hürriyet’in GYY’si Ahmet Hakan’ın yengesi Sabah’ı tiye alan paylaşımı beğendi

Asıl ilginç olan ise, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan’ın erkek kardeşiyle evli olan Habertürk programcısı Kübra Par’ın Altaylı’nın paylaşımını beğenmesi oldu.

Fakat dikkatli sosyal medya kullanıcıları aslında çevirinin bir Facebook çevirisi olduğunu fark etti. Yani aslında Sabah’ın Türkçe haberi Facebook çevirisiyle İngilizce paylaşılmıştı. Üstelik bunu paylaşan Sabah gazetesi de değildi.

Bu paylaşımın altındaki ‘rate this translation’ yani ‘bu paylaşımı oylayın’ yazısı bunun en büyük kanıtıydı.

Altaylı sosyal medyadan gelen tepkiler üzerine hemen paylaşımını sildi, Gürcanlı ise henüz bir adım atmadı.

Sabah grubuyla iyi ilişkileri olan Hürriyet’in yayın yönetmeninin yakınındaki bir ismin bu davranışıyla nasıl bir tepki göreceği ise merak konusu…

Eniştesinin kavgalısı

Bundan da öte, eniştesi Ahmet Hakan’la her gün köşesi üzerinden özellikle reyting konusunda kavga eden ve bazen dalga geçen ve yalancılıkla suçlayan ifadeler kullanan Altaylı’yı beğenmesi pek çok kişide şaşkınlık yarattı.

Bir süre önce de, Kübra Par, Ahmet Hakan’ın eleştirdiği Ece Üner’e destek çıkmıştı.

Bu çıkışları gören kulislerde, ‘Kübra Par Habertürk’teki konumunu korumak için her şeyi yapıyor’ yorumları yapılmaya başlandı.