Polemik & Kulis
12 Şub 2020 11:34 Son Güncelleme: 12 Şub 2020 11:50

Cüneyt Özdemir'in 'ilhak' yorumu KKTC'yi karıştırdı!

Gazeteci Cüneyt Özdemir'in, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Türkiye arasında yaşanan gerginliğe ilişkin yaptığı bir yorum tartışmaları da beraberinde getirdi.

Cüneyt Özdemir, Youtube hesabında hazırladığı içerikte KKTC Başbakanı Ersin Tatar'a yönelik, “Türkiye’nin desteklediği Ersin Tatar gerekirse Türkiye’ye ilhak da oluruz diyor” sözlerini sarf etti.

Bunun üzerine KKTC’de uzun yıllardır görev yapan Türk gazeteci Sefa Karahasan, Özdemir’e bu açıklamanın ne zaman yapıldığını sordu. Karahasan kişisel twitter hesabından, “'Türkiye’nin desteklediği Ersin Tatar gerekirse Türkiye’ye ilhak da oluruz diyor” yorumu yapmış. Kıbrıs’ta 20 yıldır görev yapan biri olarak, böyle açıklama görmedik, bize atsa da okusak” ifadelerini kullandı.

Karahasan’ın sorusunun ardından KKTC Başbakanı Ersin Tatar da konuya dahil oldu. Tatar, "Böyle bir açıklamam olmamıştır. Bu ifadenin kime ve nasıl hizmet ettiğini de anlamış değilim çok" diyerek Özdemir’e tepkisini açıkça gösterdi.

Tartışmaların büyümesinin ardından duruma açıklık getirmek zorunda kalan Cüneyet Özdemir ise "Ersin bey böyle bir açıklamanız olmadığını son yaptığım yayında belirtip, düzelttim. Komplo teorilerine gerek yok... Selamlar..." açıklaması yaptı.