Gündem
06 Eki 2015 10:02 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:55

Cüneyt Özdemir'e TİB şoku! Twitter hesabına erişim yasağı istedi!

Gazeteci Cüneyt Ödemir'in Twitter hesabına bir süre önce engellenme talebinde bulunulduğu ortaya çıktı.

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın (TİB) kısa bir süre önce gazeteci ve televizyon programcısı Cüneyt Özdemir'in bazı paylaşımlarının sakıncalı olduğu gerekçesiyle Twitter adresine erişim engeli istediği ortaya çıktı.

Olayı Fox TV sunucusu İsmail Küçükkaya canlı yayında açıkladı ve engelleme talebini mahkeme safahatında dolaylı yollardan öğrendiğini belirtti.

Küçükkaya'nın aktardığı bilgiye göre, Özdemir'in attığı kimi tweet'ler, İletişim Başkanlığı tarafından tehlikeli bulunuyor ve erişim yasağı isteniyor. Talep Twitter'in merkezine bildiriliyor ve Twitter Türkiye'deki kolunu harekete geçiriyor ve durum mahkemeye intikal ediyor. Mahkeme ise erişim yasağını uygun bulmuyor ve talebi Anayasa'da teminat altına alının haberleşme özgürlüğüne aykırı buluyor.

Özdemir'in engelleme talebine konu olan mesajları da incelediğini belirten Küçükkaya, yakın bir tarihte Twitter'a gelen erişim engelini hatırlattı ve yasağın Özdemir'in hesabının engellenmemesi gerekçesiyle bütünüyle Twitter'a uygulandığını öne sürdü.