Röportaj
07 Eki 2015 17:53 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:55

Cüneyt Özdemir'den TİB'e manili tepki: Vurur yüze ifadesi, sıra benim....

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’nın (TİB) Twitter hesabına erişimin engellenmesini istediği, mahkemenin ise bu talebi reddettiği gazeteci Cüneyt Özdemir Hürriyet'e konuştu.

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’nın (TİB) Twitter hesabına erişimin engellenmesini istediği, mahkemenin ise bu talebi reddettiği gazeteci Cüneyt Özdemir, duruma şaşırmadığını söyleyerek, “Çatışma döneminin başladığı son birkaç aydır siyasi mesajlar atmıyorum. Sadece sevdiğim filmleri, kitapları, Instagram’da çektiğim fotoğrafları paylaşıyorum” diye konuştu.

‘Bana yasak koydurmak, Twitter’ın üçte birini kapatmak demek’

Hürriyet’e konuşan Özdemir, Türkiye’de kayıtlı 12 milyon Twitter kullanıcısı olduğunu ve kendisini 4 milyon kişinin takip etttiğini belirtirken, “Bana yasak koydurmak, neredeyse Türkiye’de Twitter’ın üçte birini kapatmak demek” ifadelerini kullanırken, son birkaç aydır Twitter’da yaptığı paylaşımları şöyle anlattı: “Çatışma döneminin başladığı son birkaç aydır siyasi mesajlar atmıyorum. Sadece sevdiğim filmleri, kitapları, Instagram’da çektiğim fotoğrafları paylaşıyorum.”

Facebook ve Twitter’da adına açılan çok sayıda sahte hesap olduğunu belirten Özdemir, “Facebook’a başvurarak tespit ettiğim 12 hesabı askıya aldırdım. Sadece sahte hesaplar da değil, adam Facebook’ta fotoğrafımı kullanarak penis büyütücü bile satıyor” diye konuştu.

Özdemir, şöyle devam etti: “Endişe verici olan şu açıkçası… Terörle mücadelenin arttığı bugünlerde eğer TİB işini gücünü bırakıp Türkiye’nin en tanınmış gazetecilerinden birinin sosyal medya hesabını kapatma derdine düştüyse, bunu kara kara düşünmeliyiz. TİB’in varlığından, şu andaki bürokrasinin çalışma biçimine, Türkiye’de demokrasi ve hukukun işletilme şekline kadar vahim bir tablo içindeyiz.”

‘Vurur yüze ifadesi, sıra benim hesabımı kapatmaya kadar geldi bir tanesi’

Ahmet Hakan’a yönelik saldırının şüphelilerinin serbest bırakılmasından sonra hiçbir şeye şaşırmadığını kaydeden Özdemir, “Benim hesabımı neden kapatmışlar elbette anlamış değilim. Çünkü Twitter hesabımda sıkıntılı hiçbir şey yok. Telefonlarımız 24 saat dinleniyor zaten, aşırı şeffaf yaşıyoruz. Ama belki TİB yetkilileri paylaştığım filmleri, kitapları, Instagram fotoğraflarımı beğenmemiş olabilirler! Vurur yüze ifadesi, sıra benim hesabımı kapatmaya kadar geldi bir tanesi” ifadelerini kullandı.