Medya
31 Tem 2021 14:05 Son Güncelleme: 31 Tem 2021 14:10

Cüneyt Özdemir’den TEMA Vakfı’na çağrı! ‘Lütfen yaptığımız bağışlarla…’

TEMA Vakfı'na çağrıda bulunan Cüneyt Özdemir, “Üzülerek görüyoruz ki THK artık işlevsiz bir yere dönüştürülmüş” dedi ve yapılan bağışlarla uçak alınmasını istedi.

Türkiye'de 28 Temmuz'da Antalya'nın Manavgat ilçesinde başlayan ve ardından 26 farklı ilde çıkan yangınlara müdahale devam ediyor. Manavgat'ta üç, Muğla'nın Marmaris ilçesinde ise bir kişi yaşamını yitirdi. Binlerce hayvan telef oldu, orman ve tarım arazileri ile bölgedeki sera alanları küle döndü. Yangınların tehdit ettiği köy ve diğer yerleşim yerleri tahliye edildi. Tüm bunlar yaşanırken  yangın söndürme uçaklarının olmayışı da tepkilere yol açtı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin elinde kullanabileceği düzgün bir uçağın olmadığını da açıkça söylemişti. Şimdi yangınlara Rusya ve Ukrayna'dan alınan uçaklarla müdahale edilmeye devam ediliyor.

Gazeteci Cüneyt Özdemir de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla TEMA Vakfı'na seslenerek uçağı TEMA Vakfı'nın alması önerisinde bulundu. Türk Hava Kurumu'nun işlevsiz olduğunu belirten Özdemir, sosyal medya hesabından yaptığı çağrıda TEMA Vakfı'nın ormanlarımızı koruyabileceğini söyledi ve vakıftan ricada bulundu.

LÜTFEN BAĞIŞLARIMIZLA ORMANLARI KORUYACAK UÇAK ALIN

Özdemir, "Tema Vakfına bir çağrım var. Lütfen bu bağışlarımızla ormanları koruyacak uçaklar alın. Biz bu bağışları yaparken sonuçlarını görmek istiyoruz. Üzülerek görüyoruz ki THK artık işlevsiz bir yere dönüştürülmüş! Gelin Tema uçakları korusun ormanlarımızı. Yapabilirsiniz, yapabiliriz" dedi.

İşte o paylaşım…