Gündem
14 Haz 2020 16:55 Son Güncelleme: 14 Haz 2020 17:43

Cüneyt Özdemir'den iktidara flaş çağrı! 'AK Parti'nin birazcık aklı varsa..."

Gazeteci Cüneyt Özdemir, AKP'li Twitter hesaplarının kullanmaya başladığı 'yeşil top' işareti ile ilgili dikkat çeken ifadelerde bulundu.

Son günlerde Türkiye'de gündemden düşmeyen Twitter profillerine 'yeşil top' yerleştirme tartışmasına ABD'de yaşayan gazeteci Cüneyt Özdemir de dahil oldu.

Cüneyt Özdemir konuya ilişkin olarak AKP'yi "AK Parti'nin birazcık aklı varsa şu an sosyal medya hesaplarındaki 'yeşil top' meselesinden derhal vazgeçer. Hemen! (Yoksa siyaset bilimine ders olacak bir durum ile karşı karşıya kalacak. Pardon kaldı bile...)" ifadeleri ile uyardı.

İşte o paylaşım:

ŞAMİL TAYYAR DA UYARDI

AKP'deki görevinden istifa eden Şamil Tayyar da, Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal'ın 'Yerli ve milli hesapları temsil eder' diye nitelediği 'yeşil top' ikonundan kurtulması gerektiğini söyledmişti. 

Tayyar ise konuya ilişkin ""Sosyal medyada etik farkındalık için hesaplara eklenen (yeşil top) provokatif hesapların sığınağı oldu.Kaftancıoğlu, Mengü, Laçin’den sonra Demirtaş’a yönelik çirkin paylaşımın benzer hesaptan yapılması, dikkat çekici. AK Partili hesaplar bu işaretten kurtulmalıdır" uyarısında bulunmuştu.

MAHİR ÜNAL AÇIKLAMIŞTI

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, 12 maddelik sosyal medya etik kurallarını açıkladıktan sonra ‘Etik kurallara uyacağım” ve “milli hesap” anlamına gelen yeşil top emojisini kullanmaya başladığını duyurmuştu. Bunun üzerine birçok sosyal medya hesabı o işaretleri profiline eklemeye başladı.