Polemik & Kulis
05 Ağu 2022 16:22 Son Güncelleme: 05 Ağu 2022 16:31

Cüneyt Özdemir'den Hilal Kaplan'a SBK yanıtı: "Madem beni b.k çukuruna çekmek..."

Cüneyt Özdemir, Sabah yazarı Hilal Kaplan'ın bugünkü yazısında kendisine yönelttiği Sezgin Baran Korkmaz'dan gelen teklif hakkındaki soruları canlı yayında yanıtladı

Gazeteci Cüneyt Özdemir, Sabah yazarı Hilal Kaplan'ın bugünkü yazısında kendisine yönelttiği Sezgin Baran Korkmaz'dan gelen teklif hakkındaki soruları canlı yayında yanıtladı. Özdemir, Kaplan'a "Madem beni b.k çukuruna çekmek istiyorsun o zaman kaçmak yok! Hele şu sorularıma da bir cevap ver bakalım…Sanki biz kumpasın parçasıyız, sanki o Robin Hood ilan eden gazetecilerden birisiyiz ya da bu adamı ilk deşifre eden biz değiliz sanki" yanıtını verdi.

Hilal Kaplan nitelikli dolandırıcılıktan hüküm giyen ve Türkiye'den kaçtıktan sonra Avusturya tarafından sorgulanmak üzere ABD'ye gönderilen Sezgin Baran Korkmaz'dan para aldığı iddiasını değerlendirmiş ve haber kanalı için SBK'dan teklif aldığını söyleyen Cüneyt Özdemir'den açıklama yapmasını istemişti.

Özdemir, Kaplan'ın yazısına Youtube kanalında yaptığı canlı yayında Hilal Kaplan'ın yazısında gündeme getirdiği SBK ile ilgili soruları yanıtladı. Twitter hesabından da paylaşım yaparak Kaplan'a "Madem beni b.k çukuruna çekmek istiyorsun o zaman kaçmak yok! Hele şu sorularıma da bir cevap ver bakalım…" ifadeleriyle karşılık verdi.

Cüneyt Özdemir, "Yoğun bir gündemle karşınızdayız. Gündemin başında da ben varım. Sabah Gazetesi'nde Hilal Kaplan, 'Cüneyt Özdemir neden BKK'nın haber kanalı teklifini anlatmalı' diye bir yazı yazmış. Ne diyor peki yazıda?" diyerek programda sözü Kenan Taş'a bıraktı.

"HİLAL KAPLAN İSTERSE BEN NİYE AÇIKLAMAYAYIM, KOSKOCA TRT YÖNETİM KURULU ÜYESİ"

Kenan Taş, Kaplan'ın yazısını özetledikten sonra Özdemir SBK'nın teklifini açıklıyorum diyerek şunları söyledi:

"Hilal Kaplan isterse ben niye açıklamayayım. Koskoca TRT Yönetim Kurulu üyesi soruyor bunu. Sıradan bir yazar değil. SBK telefon açtı. 30 saniye sürdü telefon. "Sizinle bir kahve içebilir miyim, haber kanalı kurmak istiyorum" dedi. Bu kadar. Olabilir ben Bodrum'dayım, Bodrum'a gelirim dedi, kapattı. Sonrada mesaj attı "Ben sizinle bir şey yapmak istemiyorum". Bu kadar. Bütün hikaye bu kadar.

Bunu da on defa anlattım. Şimdi diyorlar ki; acaba Ciner Grubu bunu aldı. Kim Kenan Tekdağ. Kenan Tekdağ'a da b.k atıyorlar bak. Bu kelimeyi kullanıyorum kusura bakmayın. Gördüğüm en saygın adamlardan bir tanesi. Koskoca medya dünyasında kim Sezgin Baran Korkmaz'dan para almadı dersen, ben derim ki Kenan Tekdağ almamıştır. Niye? İhtiyacı yok adamın. Kenan Tekdağ ile de görüşmüşlüğüm iki ya da üç defa. Arkadaşlığım da yok ama saygı duyduğum bir isim. Şimdi böyle şeyler medya siteleri üzerinden yürüyor. 

"SANKİ BİZ KUMPASIN PARÇASIYIZ"

Hilal Kaplan'da bunu alıyor büyütüyor. Sanki biz kumpasın parçasıyız. Sanki o Robin Hood ilan eden gazetecilerden birisiyiz ya da bu adamı ilk deşifre eden biz değiliz sanki. Sanki kaçtığında yayına çıkartıp "Dönecek misin, dönmeyecek misin?" diye sonran ben değilmişim gibi. Öyle bir gizem yaratılıyor ki. Habertürk'e gelmişim, beni çıkartmışlar, oradan da bilmem ne yapmışlar. Beni hazırlıyorlarmış da ben ona bilmem ne olmuşum. Bunların kafası.. Bunlar tabi hep böyle bir yukarıya bakıp "Aman efendim, sepet efendim" diye koltuklara oturdukları için herkesi kendileri gibi zannediyorlar."