Televizyon
17 Eki 2014 08:10 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:50

Cüneyt Özdemir'den Burhan Kuzu'ya: Siz çok alışmışsınız rahat programlara çıkmaya!

5N 1K programına konuk olan AKP'li Burhan Kuzu, programın moderatörü Cüneyt Özdemir'den hiç beklemediği bir tepki gördü.

CNN Türk ekranlarında 5N 1K'ya konuk olan AK Parti milletvekili ve Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu ile programın moderatörü Cüneyt Özdemir arasında ilginç bir polemik yaşandı.

"SEN OLSAN NE YAPARSIN CÜNEYT ÖZDEMİR"

Kobani protestolarında yaşanan şiddet olayları nedeniyle hükümetin gündeme getirdiği güvenlik odaklı yasal düzenlemeleri anlatan Burhan Kuzu Özdemir'in  soruları karşısında zor anlar yaşadı. Kuzu, Özdemir'in sorulara kızınca stüdyoda gerilim zirve yaptı. Özdemir'in gazeteciliğini sorgulayan Burhan Kuzu agresif tavrıyla dikkat çekti.

Eylemlerde ortaya çıkan tablonun bu yasal düzenlemeyi zorunlu kıldığını iddia eden Burhan Kuzu "İnsanların işyerleri molotoflanıyor, yakılıyor, nerede devlet diyor? Sen hükümet olsan ne yaparsın Cüneyt Özdemir" diye sordu.  "Bu soruları muhalefete neden sormuyorsun" diyerek tepkisini sürdüren Kuzu, Özdemir'in "6-8 ay önce zaten sizin değiştirdiğiniz yasaları yine şimdi değiştiriyorsunuz?" sorusuna da ilginç bir yanıt verdi: Araba hep 2. vites gitmez ki bazen 3'e takarsın bazen 2'ye. O gün yasayı öyle değiştirdik o doğru idi. Şimdi böyle değiştiriyoruz, bu doğru. Sosyal Demokrat kültürlü bir adamsın; (onu bunu bırak ta) senin çözümün ne?

"SİZ ÇOK ALIŞMIŞSINIZ RAHAT PROGRAMLARA ÇIKMAYA"

Kuzu'nun tepkileri karşısında sessiz kalmayan Cüneyt Özdemir ise moderatör olarak işini yaptığını vurguladı. Özdemir "Siz çok alışmışsınız rahat programlara çıkmaya. Artık siyasetçiyi sorgulamak da problem olur hale geldi. Benim görevim sizin söylediklerinizi onaylamak ya da karşı çıkmak değil. Ben gazeteciyim ve her dediğinize bravo demek bana düşmez." dedi.

"IŞİD DAHA PRTATİK ÖLDÜRÜYOR"

Burhan Kuzu gündemi sarsan Kobani eylemleri için de ilginç ifadeler kullandı. Diyarbakır'daki eylemlerde öldürülen 16 yaşındaki Yasin Börü'nün işkence gördüğü iddialarını hatırlatan Kuzu "Bunlar olacak şey değil, öbür tarafta, IŞİD belki daha pratik götürüyor. Bu nasıl bir öldürmek." dedi. Kuzu'nun sözleri sosyal medyada sert tepkilere neden oldu. 

TWITTER'DA TOZU DUMANA KATTI!
Özdemir ile Kuzu arasındaki polemik Twitter'da gecenin gündemi oldu.