Televizyon
07 Eyl 2012 14:54 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:06

CÜNEYT ÖZDEMİR'DEN BİRAND'A 'PİÇ KURUSU' YANITI!

Cüneyt Özdemir, dün akşam Mehmet Ali Birand'ın sarfettiği "Piç Kurusu" lafına CNN'den yanıt verdi..

CNN Türk ekranlarında Enver Aysever’in konuğu olan usta anchorman M. Ali Birand yeni kuşak haberciler arasında Cüneyt Özdemir’i çok beğendiğini söyledi. Özdemir için "piç kurusu" diyen Birand’a yanıt; bugün yine CNN Türk’ten geldi.

Cüneyt Özdemir, CNN Türk’te yayınlayan Bugün kuşağına konuk oldu ve Başak Şengül’ün sorularını yanıtladı.

CNN Türk’ün yeni yayın döneminde Londra’ya taşınacak ve 5N1K programını İngiltere’den sunacak olan Radikal yazarı Cüneyt Özdemir, hem Başbakan Erdoğan’ın medyaya tepkisini, hem Ana Muhalefet Partisi liderinin neden kendi programına çıkmadığını anlattı, hem de  ustası Mehmet Ali Birand’ın sözlerini yorumladı.

İşte Başak Şengül’ün soruları ve Özdemir’in yanıtlarından çarpıcı bölümler:

KILIÇDAROĞLU BANA ERDOĞAN’DAN DAHA ÇOK KIZIYOR ÇÜNKÜ...

Cüneyt Özdermir: Bana sadece Başbakan kızıyor gibi görünüyor ama Kemal Kılıçdaroğlu daha çok kızıyor. Çünkü Erdoğan ve Kılıçdaroğlu aynı dili konuşuyorlar, siyasetin dili böyle. "Dost mu düşman mı" diye bakıyorlar. Programımıza Kılıçdaroğlu da çıkmıyor.

Bizde siyasetin dili sert ve sandığa da yansıyor. Bu söylenenleri sen bana Twitterda yazsan, ya da ben sana söylesem; biz bir daha yüzyüze bakamayız birbirimizle.

BU NEYİN KAVGASI

Biraz sakinleşmek gerekiyor. Bu neyin gerginliği? Kavgada olur bu sadece. Eğer söyleyecek sözün yoksa bağırırsın. Siyasetin gerginliğini indirmek lazım. Bunu yapacak olanlar da liderler.  Hükümet bunu yapmalı. Sorumluluk sahibi olan da Başbakan. Ama o yapmıyor diye de Kılıçdaroğlu ve Bahçeli de aynı üslubu benimsemeyebilir.

Biri karşınızda bağırırken siz ona farklı bir üslupla yaklaşıyorsanız haklı bile olsa bağıran insanlar sanki bağırmayandan yana olur gibi geliyor bana...

BAŞBAKAN ELEŞTİRMEKTE HAKLI AMA MEDYA DA HAKLI

Başak Şengül: Başbakan Erdoğan’ın medyaya dönük eleştirileri hakkında ne düşünüyorsunuz. Hüseyin Aygün kaçırıldı diye yazan medya benim Hakkari İl Başkanımın kaçırılmasını yazmıyor diyor, Başbakan.

Cüneyt Özdemir: Başbakan Haklı. Ak Parti Hakkari il başkanı’nın kaçırılması önemli bir haber. Fakat eleştiride "Aygün’ü konuştular neden bizim il başkanımımız konuşmuyorlar" demek yanlış. Aygün medyatik bir isim. CHP’li olduğu için değil. AK Parti il başkanını da AK Partili olduğu için görmüyor değil ki medya. Bu bir okuma meselesi. Bütün medyaya farklı ve önyargılı bakıyorusunuz demektir. Ben gazeteci olarak Ak Partiliyi az görelim, CHP’liyi çok görelim diye düşünmez. Misyon gazeteciliği yapmayan hiç kimse bunu düşünmez.

AMANPOUR CNN’SE BİZ DE CNN’İZ

Başak Şengül: Medyada köşe yazarları arasında başbakan röportajları tartışması var. Gazetecilere dönük eleştiriler var. Sorular sorulabiliyor mu diye... Karaalioğlu kimsenin kimseden gazetecilik öğrenecek hali yok dedi...

Cüneyt Özdemir: Evet haklı bence Karaalioğlu. Ama asıl problem Başbakan niye başka gazetecilerin karşısına çıkmıyor diye sormamız lazım. Bir gazetecinin duruşu belli. Ne bekliyoruz onlardan? Gazetecilerin başbakan ile tartışmasını bekliyorlar. Olmaz böyle bir şey. Kılıçdaroğlu da çıkmıyor, Bahçeli de çıkmıyor. Başbakan niye Amanpour’a konuşuyor da bize konuşmuyor? Christiane Amanpour CNN ise biz de CNN’iz.
Ben başvuruyorum. Benim yapabileceğim kamunun merak ettiklerini sormak. Kimseye laf sokuşturmak gibi bir amacım yok. Bu tarz bir şey bekleyen varsa benden yanılır. Kamu adına gazetecilik yapan, Başbakanı sıkıştırmak değil, kamunun merak ettiği soruları sorabilmek bizim amacımız. Bakanların, başbakanın uçağına hep aynı isimler biniyor. Biraz cesaret gerekiyor bence.

GÜL MÜTHİŞ, GÖKÇEK VERİMLİ, BAŞBAKAN DEVRETMİŞ

Başak Şengül:
Sosyal medyada en etkin isimlerden birisiniz. Twtter ve Facebook’un sansürleneceği iddialarına ne diyorsunuz?

Cüneyt Özdemir: Binali Yıldırım dün aradı sağolsun bunun ne kadar saçma olduğunu söyledi. Ben bakan söyleyince güveniyorum. Ama takip de edeceğiz. Sosyal medyanın kendi içinde bir düzeni var. Ortada çok fazla dezonformasyon oluyor ama en fazla çok konuşulmuş oluyor. Hayata geçiyor mu? Önemli olan bu.

Başak Şengül: Sizce siyasetçiler nasıl kullanıyor sosyal medyayı?

Cüneyt Özdemir: Abdullah Gül müthiş kullanıyor. Gökçek verimli kullanıyor. Başbakan ve Kılıçdaroğlu danışmanlarına devretmiş durumdalar. Ama başbakan’ın yazı ekibi konuşmalarına sosyal medya  kavramını olumsuz kullandırıyor. Sayın başbakanı sosyal medya ile barıştırmak gerekiyor, bu danışmanlarına düşüyor. Kendisinin yazmasını sağlamak gerekiyor. Böyle bir kanalı kullanmamak bir siyasetçi için kötü bir şey.

İŞTE O ANLAR : VİDEO

5N1K LONDRA’YA TAŞINIYOR

Cüneyt Özdemir, programın sonunda CNN Türk’ün yeni yayın döneminde 5N1K programını Londra’ya götürdüklerini anlattı.

"Londra’da büyük bir stüdyo kiraladık. Atlanta’daki uyuyan CNN türk hücrelerini uyandıracağız. Londra’dan ingiltere haberleri yapmayacağız. Türkiye’ye bakacağız. Magazin de olacak, diplomasi de olacak. Dünyaya bakalım istiyorum. HongKong para piyasaları da olacak. Rekabet zorlaştı. Onlarca haber kanalı var. 2,5 ay boyunca hiç televizyonu açmadım. 2,5 ay sonra televizyonu açtım aynı isimler aynı konuları konuşuyor. CNN Türk yönetimi bu fikri destekliyor. Televizyonculuk çok sıkıştı. Hep gazeteciler stüdyoya gelip tartışıyor. Ama bu çözüm değil. 17 Eylül’de Londra’dan sunmaya başlayacağız 5N1K’yı. soruyorum programı da Avrupa’ya stüdyo dışına çıkacak.

BİRAND’IN PİÇ KURUSU SÖZÜNE BÖYLE YANIT VERDİ
Cüneyt Özdemir, dün akşam Birand’ın sarfettiği "Piç Kurusu" sözüyle ilgili sorusu üzerine Başak Şengül’e bakın neler dedi:

Başak Şengül: Birand’ın sizin için söyledikleri... Burada söylemeyelim. Enver Aysever de zaten RTÜK’ten çekindi...

Cüneyt Özdemir: Birand abimiz... Sempatik bir abimiz. O dil bizim aramızda kullandığı bir dil. Ben küfür olarak görmüyorum o sözleri. Ne öğrendiysek Mehmet Ali Birand’dan öğrendik. Bugünkü halimizde onun gazeteciliğinden öğrendik... Bu sezon da Kanal D’de haberciliğini tozunu attıracak ben eminim.

MEHMET ALİ BİRAND DAN CÜNEYT ÖZDEMİR E; PİÇ KURUSU!