Gündem
01 Eki 2015 16:30 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:54

Cüneyt Özdemir'den Ahmet Hakan'a ziyaret: Saldırının arkasında...

Gazeteci-Yazar Cüneyt Özdemir, saldırıya uğrayan Hürriyet yazarı ve televizyon programcısı Ahmet Hakan'ı evinde ziyaret etti.

Özdemir, "Bugün Ahmet Hakan'a yapılan saldırı yarın biz gazetecilere, farklı kurumlardan, farklı görüşlerden yapılmaya devam edebilir. Bunun da tek sorumlusu vardır; bu atmosferi yaratanlardır." dedi.

"BU SALDIRININ ARKASINDA..."

Cüneyt Özdemir, Ahmet Hakan'ın moralinin iyi olduğunu ancak fiziki olarak ciddi bir saldırıyı atlattığını söyledi. Özdemir, "Bu sadece Ahmet Hakan'a yönelik bir saldırı değil. Şimdi pek çok kişi bu saldırıyı kimin gerçekleştirdiğini, arkasında kimin olduğunu soruyor, merak ediyor. Ben size söyleyeyim kimin olduğunu. Bu saldırının arkasında günlerdir başta Ahmet Hakan olmak üzere Doğan grubunu kürsülerden hedef gösteren, manşetlerden hedef gösteren, bizzat buraya evinin önüne gelip dayak atacağını söyleyen, gazeteleri basan, köşelerinde ezeceğini söyleyen ve buna rağmen hiçbir hukuki soruşturmaya konu olmayan kişiler var. Yaratılan bu atmosfer var. Bugün bu saldırı sadece Ahmet Hakan'a değil, biz gazetecilere, Türkiye'de gazeteciliğe yapılan bir saldırı." diye konuştu.

"BİZ KORKMUYORUZ, GAZETECİLER KORKMUYOR"

Ahmet Hakan'ın korkmadığını ifade eden Özdemir, şöyle devam etti: "Biz korkmuyoruz, gazeteciler korkmuyor. Şu günlerde hep 90'lara döndü deniliyor. Güneydoğu anlatılarak 90'lara döndüğü tarif ediliyor. Evet, biraz 90'lara dönmüşe benziyoruz. 90'ların mafyatik yapıları, kendilerine görev bilerek ortaya çıkan yapıları da ortaya çıkmışa benziyor. Türkiye'de demokrasi su kaynatıyor. Bir oda sıcaklayınca, ortam sıcaklayınca herkes ceketini çıkartmak zorunda kalır. Herkesi ter basar, bu sıcak herkesi rahatsız eder. Bugün Ahmet Hakan'a yapılan saldırı yarın biz gazetecilere, farklı kurumlardan, farklı görüşlerden yapılmaya devam edebilir. Bunun da tek sorumlusu vardır. Bu atmosferi yaratanlardır."