Medya
11 Eki 2011 10:11 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:53

CÜNEYT ÖZDEMİR, VATAN YAZARINI YERDEN YERE VURDU!

Murat Karayılan'ın Taraf'da yayınlanan mektubunu yorumlayan Cüneyt Özdemir, Vatan yazarı Murat Çelik'i yerden yere vurdu...

Radikal yazarı Cüneyt Özdemir, Murat Karayılan'ın Taraf'da yayınlanan mektubunu yorumladığı yazısında çarpıcı tespitler yaparken Vatan yazarı Murat Çelik'i ağır sözlerle eleştirdi.

Özdemir, Çelik'in PKK'nın intihar saldırılarını gerçekleştirmeleri için örgütün içinde psiklojik sorunlan olanları seçtiğini iddia ettiği yazısını hatırlattı ve Vatan yazarı için "(askerlerle fazla içli dışlı apoletli) bir köşeyazarı" dedi. Çelik'in yazısı için "Karşımızda bir köşeyazarının sıradan çapsızlığı değil, devletin dezenformasyon dilinin ibret verici bir hayat düzeltmesi duruyordu" diyen Özdemir, sözü Karayılan mektubuna getiriyor.

İşte Cüneyt Özdemir'in o yazısı:

Geçen gün (askerlerle fazla içli dışlı apoletli) bir köşeyazarı PKK'nın intihar saldırılarını gerçekleştirmeleri için örgütün içinde psiklojik sorunlan olanları seçtiğini iddia eden bir yazı yazdı.
Dezenformasyonun her türlü şeklini izlediğimiz Ertürk Yöndem haberciliğinin modernize edilmiş bu versiyonuydu.
Gelin görün ki aradan çok değil bir hafta bile geçmeden PKK'nın bombalama eylemlerini gerçekleştiren bir başka bombacı canlı yakalandı. Bırakın psikolojik sorunları olan bir şizofren olmasını bu bombacının üniversitede psikoloji bölümünden mezun olduğu ortaya çıktı.
Üstelik yetmezmiş gibi psikoloji eğitimini de dereceyle bitirmişti. Bakar mısınız talihin 'kör' zamanlamasına! Karşımızda bir köşeyazarının sıradan çapsızlığı değil, devletin dezenformasyon dilinin ibret verici bir hayat düzeltmesi duruyordu. Murat Karayılan'ın Taraf gazetesinde yayımlanan uzun mektubunu okurken aklıma ilk olarak bu yazarın da içinde olduğu ve günlerdir karbon bir kâğıttan çıkmış gibi okuduğumuz bu tür köşeyazıları geldi. Muazzam bir dezenformasyon bombardımanı ile karşı karşıyayız. Zaten Karayılan da Ahmet Altan'a Türk basınından dert yandığı mektubunda, en çok basında oluşturulan bu 'dezenformasyon' dilinden şikâyet ediyor. Pek çok gazeteciyi, köşeyazarını bu dile hizmet etmekle suçluyor. PKK'yı şizofrenler takımı bir terör örgütü düzeyinde algılayan bir köşeyazarıysanız, 'O da kim ohıyor!' deyip geçebilirsiniz.
Yok eğer MİT'e 41 yılını vermiş Cevat Öneş gibi banş dilini konuşan ve Kürt realitesini her yönüyle görmeye çalışan biriyseniz, bu sitem karşısında biraz durup düşünmeniz gerekir. Geçen hafta Soru Yorum programı münasebeti ile eski MİT Müsteşar Yardımcısı Cevat Öneş ile uzun bir sohbet gerçekleştirdik. Öneş, Oslo görüşmelerinden rahatsız değil bilakis çözüm için PKK ile masaya oturup konuşulması gerektiğinin defalarca altını çiziyor. Yine de Cevat Öneş'in en çok şaşırdığı 'PKK'nın dağdaki temsücilerinin de o banş masasına oturmuş' olması.
Murat Karayılan'ın Taraf'a gönderdiği mektubu da aslında Cevat Öneş'in şaşırdığı konuların ayrıntılarını veriyor.
Karayılan 5 yıldır devletle 'resmi' olarak görüşüldüğünü söylüyor. Ancak görüşmeler sürerken (eylemsizlik kararına rağmen) devlet güçlerinin 49 PKK'lıyı öldürmesinin süreci bitirdiğini iddia ediyor.
Yani Karayılan'ın iddialarına bakarsanız devlet bir yandan masada görüşürken, diğer yandan operasyonlara devam ediyordu. Bu duruma hatırlarsanız kimi Taraf yazarları da zamanında dikkat çekmiş ve eylemsizlik sürecinde PKK'ya yönelik operasyonların AK Partiyi zora düşürmek isteyen kimi Ergenekoncu komutanlar tarafından yapıldığını iddia etmişti. Karayılan'ın mektubunda en çok üzerinde durmamız gereken ise PKK'nın tek olduğu vurgusu. Karayılan, üzerine basa basa "Önderi Öcalan olan tek bir PKK var" diyor ve eylemlerin tamamını sahipleniyor.
PKK'nın masum insanlara yönelik son zamanlardaki kanlı eylemlerini kıyasıya eleştirenlerden biri olsam da isterseniz bu noktada durup bir soluklanalım. Filmi geri sarıp son aylarda yaşadığımız tüm şu süreci farklı aqdan okumaya girişelim. Diyelim ki PKK ve Öcalan kendilerine gelen devlet temsilcilerine inandılar, güvendiler ve barış için masada görüşmeye, eylemsizliği uzatmaya karar verdiler.
Hatta iş protokol yapılma aşamasına kadar gelindi. Yani 'banş süreci' devletin iradesi ile tıkır tıkır işledi.
Peki ama o zaman binlerce kişinin gözaltına alındığı, kimilerinin tutuklandığı bu KCK operasyonlarını yapma emrini devlette kim verdi? Eylemsizlik sürecinde olan PKK'ya yönelik operasyon emrini yine bu devlette kim verdi? Ya da Başbakan Erdoğan banş adına bir demeç vermesi bile yeterli olabilecekken neden 'Öcalan'ı asardık' noktasına geldi? Biz hep 'hangi PKK?' diye soruyoruz ya benzer bir soruyu devlete de soralım: PKK hangi 'devlet'ile görüştü?
O'devlet'PKK'yı kandırdı mı?
Ancak aynı sorulan farklı kesimlere korkmadan sorabildiğimiz zaman gazeteciyiz.
Yoksa, başka türlü bir şey.!