Medya
12 Kas 2022 14:12 Son Güncelleme: 12 Kas 2022 14:12

Cüneyt Özdemir ile Faruk Bildirici kavgasında ikinci perde! ‘Kayyumu övmek için kaç para aldın…’

Gazeteci Cüneyt Özdemir, 'işbirliği' videoları kapsamında YouTube kanalında reklam söyleşileri yapmasını ve tanıtım çekimleri konusunda izleyicilerin açık bir şekilde uyarılmamasını "Gazetecilik ve pazarlama faaliyeti birlikte yürümez" görüşüyle eleştiren Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici'ye tepki gösterdi. Bildirici ise bugün yaptığı paylaşımla Özdemir’in konuyu çarpıttığını söyledi.

Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici, gazeteci Cüneyt Özdemir'in YouTube’daki "Cüneyt Özdemir Medya" kanalında gündem, belgesel, söyleşi gibi videolar dışında bir de "Cüneyt şehirde" ve "Cüneyt yolda" başlıkları altında, "işbirliği kapsamında" çekilmiş onlarca videosu olduğunu belirterek Özdemir'i eleştirmişti.

YouTube kanalından yaptığı açıklamada reklam almanın gazeteciliği özgürleştirdiğini söyleyen Özdemir, "Bunları anlatmak çok zor bu arkaik adamlara, loser gazetecilere... Hayatta hiçbir şey olamamış adamlar bize gazetecilik nasıl yapılır diye gösteriyor" ifadesini kullandı.

BİLDİRİCİ’DEN CEVAP

Cüneyt Özdemir’in yaptığı yorumu alıntılayan Faruk Bildirici, yeni bir paylaşımla Özdemir’e yanıt verdi.

Bildirici paylaşımında, Cüneyt Özdemir’in konuyu çarpıttığını belirterek, “Mesele reklam alması değil reklamda oynaması! Örneğin kayyumdan para alıp Diyarbakır güzellemesi yapıyor, sonra dönüp Kürt sorunu yorumluyor! Para veren istediğini söyletirse bu gazetecilik mi olur?” ifadelerini kullandı.

Paylaşımının devamında Bildirici şunları söyledi:

“Cüneyt Özdemir, yazdığımı bile isteye çarpıtıyor. Mesele reklam alması değil reklamda oynaması! Örneğin kayyumdan para alıp Diyarbakır güzellemesi yapıyor, sonra dönüp Kürt sorunu yorumluyor! Para veren istediğini söyletirse bu gazetecilik mi olur?

“Sektörden dışlandık” diyen Cüneyt Özdemir, CNNTürk’te 5N1K programını sürdürüyor. Orda sansür yasasına övgüler düzdürüyor; “ekonomiye cansuyu katan kararları” anlatıyor! Sırtını dayamış Demirören Medya'ya, bir de “patronsuz gazetecilik”ten bahsediyor...

Cüneyt Özdemir'in “Özgür gazetecilik” dediği de ilkesiz para kazanma özgürlüğü! 4 gün önce 4 soru sordum kendisine cevap veremedi. Şimdi de hakaret ediyor, düzeyi bu. Sorularım altta ama 1 soruda özetleyeyim; Diyarbakır kayyumunu övmek için kaç para aldın?”

Faruk Bildirici ve Cüneyt Özdemir, geçen aylarda da reklam konusu üzerinden bir tartışma yaşamıştı.