Medya
09 Nis 2012 09:52 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:31

CÜNEYT ÖZDEMİR HANGİ YAZARIN HÜRRİYET'TEN GÖNDERİLMESİNE SEVİNDİ?

"Radikal gazetesini yayımlarken, günün birinde bu gazetede böyle bir yazı çıkabileceğini hiç düşünememiştim"

Hürriyet yazarı Mehmet Y. Yılmaz, uzun yıllar yöneticiliğini yaptığı Radikal’de yazan Cüneyt Özdemir’i sert bir dille eleştirdi..

Yılmaz "Cüneyt Özdemir, bir yazarı sever ya da beğenmeyebilir, ama işini kaybeden insanın arkasından bu şekilde yazması hoş değil" dedi..

Bilindiği gibi Cüneyt Özdemir, Özdemir İnce’nin arkasından "zaten okunmuyordu" iddiasında bulunmuştu..

İşte Mehmet Yılmaz’ın konuyla ilgili yazısı...

Özdemir İnce ve Cüneyt Özdemir

Köşesini kendi isteğiyle bırakmış bir yazarın kitabından söz ederken, köşesini bırakmak zorunda kalan Özdemir İnce hakkında Radikal’de çıkan bir yazıya da değinmek istiyorum.

Cüneyt Özdemir, İnce’nin “İzmir marşı ile gönderilmesinden” sözü açmış, bununla ilgili sevincini satır aralarına saklama gereği de duymamış. İnce’nin “okunmadığından” söz ediyor, “yazı yazmayı bilmiyordu” demeye de getiriyor.

Radikal gazetesini yayımlarken, günün birinde bu gazetede böyle bir yazı çıkabileceğini hiç düşünememiştim, demek ki bunu da görecekmişiz.

Özdemir İnce’nin Türk edebiyatına katkılarını burada sayıp, bitirebilmeme olanak yok. Şiirleri, çevirileri, kuramsal yazılarıyla Türkçe konuşulan bir dil olarak yaşadığı sürece İnce de yaşayacak.

Cüneyt Özdemir, elbette İnce’nin fikirlerini beğenmeyebilir, onu eleştirme hakkına da sahiptir ama bunu yaparken asgari saygı düzeyini korumak gerektiğini de unutmamalıydı.