Gündem
03 Mar 2011 21:58 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:05

CÜNEYT ÖZDEMİR GÖZALTILARA NASIL İSYAN ETTİ?

Gözaltına alınan gazeteciler ekranda adeta öfke patlamasına neden oldu. Cüneyt Özdemir canlı yayında isyan etti...

Ergenekon davası kapsamında gözaltına alınan gazeteciler ekranda adeta öfke patlamasına neden oldu. CNN Türk ekranlarında konuyu masaya yatıran gazeteciler gözaltıları basın özgürlüğüne bir darbe olarak değerlendirdi.

Cüneyt Özdemir'in modere ettiği programda Nedim Şener ve Ahmet Şık'ın da aralarında olduğu gözaltılara sert tepki gösterirken 'bu ülkede gazetecilik yapmak artık mümkün değil' dedi. Gözaltı kararına ateş püsküren Özdemir'e konuk olan Altan Öymen de olayı eleştirdi.

Cüneyt Özdemir: Uğur Dündar korkuyorum diyor. Ben de korkuyorum. Yirmi yıllık gazeteciyim bu sabah yandım ve bu mesleği yapmayalım dedim. Bu Nedim Şener'in meselesi değil, Soner Yalçın'ın meselesi değil. Aynı şey Zaman, Star gazetesindeki meslektaşım için de geçerli. Türkiye'de gazetecilik yapılamayacak bir noktaya geldik. Ya davalar ya soruşturmalar... Hiç bir şey yoksa sizi bir çetenin içine atıyorlar. Doğruları söylerseniz cezaevine atılıyorsunuz, iki yıl üç yıl... Artık kıracağız bu kalemi başka bir iş yapacağız.

Altan Öymen: Basın hürriyeti gazetecilerin değil vatanadaşların hakkıdır herkesten önce. Vatandaşlar gazetecinin basın hürriyeti hakkı sayesinde olan bitenden haberdar olur. Ona göre oy verir. Mesela Deniz Feneri yazılabiliyor mu? Başbakan'ın ailesi çevresi hakkında bir şey yazılabiliyor mu