Cüneyt Çakır hakemliği resmen bıraktı: Kariyeri ve başarıları

Birçok rekor ve başarıya sahip Cüneyt Çakır profesyonel hakemlik kariyerini noktaladı. Çakır kariyerinde önemli rekor ve başarılar barındırıyor.

Cüneyt Çakır hakemliği resmen bıraktı: Kariyeri ve başarıları - Sayfa 1

Türkiye'nin uluslararası arenadaki en başarılı futbol hakemi Cüneyt Çakır, aktif kariyerini sonlandırdı. Çakır, ardında bıraktığı rekorlarla ismini hakemlik tarihine yazdırmayı başardı.

110
Cüneyt Çakır hakemliği resmen bıraktı: Kariyeri ve başarıları - Sayfa 2

Eski hakem ve Merkez Hakem Kurulu Asbaşkanı Serdar Çakır'ın oğlu olan Cüneyt Çakır, 23 Kasım 1976'da dünyaya geldi. Babasının izinden giderek futbol hakemliği seçen Çakır, kariyerine 1994 yılında başladı.

210
Cüneyt Çakır hakemliği resmen bıraktı: Kariyeri ve başarıları - Sayfa 3

2001 yılında Süper Lig hakemliğine yükselen Cüneyt Çakır, 2006'da FIFA kokartı takmaya hak kazandı. Çakır, 2011'de ise UEFA'nın en üst kategori olan elit hakemliğe yükseldi. Yaklaşık 28 yıl süren kariyerinde toplamda bin 678 maçta düdük çalan Çakır, uluslararası alanda yönettiği müsabakalarla Türkiye'nin en başarılı hakemi oldu.

310
Cüneyt Çakır hakemliği resmen bıraktı: Kariyeri ve başarıları - Sayfa 4

Cüneyt Çakır, iki kez FIFA Dünya Kupası'nda yarı final maçına çıkarak dünyada bunu başaran 2 hakemden biri oldu.


2014'te Brezilya'da düzenlenen Dünya Kupası'nda Arjantin-Hollanda yarı finalini yöneten Çakır, 2018'de Rusya'daki turnuvada Hırvatistan-İngiltere yarı final mücadelesinde düdük çaldı.

410