Polemik & Kulis
21 Kas 2016 08:58 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:40

Cüneyt Arkın'ın oğlu Nihat Doğan'ı topa tuttu: Senin suçun değil...

Altın Kelebek ödül töreninde babası Cüneyt Arkın ile arasında yaşanan diyaloğu Beyaz TV'deki programda eleştiren Nihat Doğan'a Kaan Cüreklibatur'dan sert tepki geldi.

Türk sinemasının yaşayan efsanesi Cüneyt Arkın, geçen hafta katıldığı Altın Kelebek ödül töreninde küçük oğlu Kaan Cüreklibatur'la birlikte sahneye çıkmış ve konukları selamladıktan sonra "Küçük oğlum Kaan. Yürümeme yardım ediyor. 90 dakikalık filmin 60 dakikasında havalarda uçan Cüneyt Arkın yürümek için oğlundan yardım alıyor. Sağolsun" demişti.

Bunun üzerine oğlu Kaan da “Tam tersi. Aslında ben babamdan destek alıyorum hâlâ. Şu zamanda onun gibi Atatürkçü, cumhuriyetçi, aydın insanlara ihtiyaç var” deyince salonda alkış tufanı kopmuştu. Geçen haftaya damga vuran bu anlar Nihat Doğan tarafından Beyaz TV’deki programda eleştirilince şarkıcıya Arkın’ın büyük oğlu Kaan Cüreklibatur’dan tepki geldi. Cüreklibatur, Doğan’ın videosunu sosyal medya hesabından paylaşıp “Suçlu sen değilsin Nihat’çım, suçlu seni o ekranlara çıkaranlar” dedi.

İşte Cüreklibatur’un o yazısı…

Tüm takipçilerimden özür dileyerek bu paylaşımı yapıyorum. Ancak sizden gelen üzüntünüzü dile getiren binlerce mesaj sonucunda iki kelime etmeye karar verdim.

Nihat’çım, bu söylediklerinden kesinlikle seni suçlu tutmuyorum. Üç tane kaset çıkarmaya çalışırken 100 yıllık Türk Sineması’nın 50 yılına emek vermiş Cüneyt Arkın’ı fark etmemiş olmak senin suçun değil.

Cüneyt Arkın, Türkiye’nin her dağında her ovasında her bozkırında Mehmetçiğe moral ziyaretleri yaparken bir adada aylarca patates ödülü için mücadele vermiş olman da senin suçun seğil.
Cüneyt Arkın ona akil insanlık teklif edildiğinde “Halkıma akıl vermek benim haddim değil” derken bu ses tonunla Türk halkına akıl vermeye kalkman da senin suçun değil.

Cüneyt Arkın sadece filmlerinde değil olağan hayatında da ezilenin mazlumun yanında yer alırken tecavüze uğrayıp katledilen gencecik bir kız ardından “Siz de mini eteği giyip soyunup laik sistemin ahlaksızlaştırdığı sapıklar tarafından tacize uğrayınca da bas bas bağırmayacaksınız” demen de senin suçun değil.

Cüneyt Arkın Türk halkına hizmet ederken vucudunda kırılmadık kemik kalmamış olmasına rağmen oğlunun yardımı ile sahnede dimdik yürürken Türk halkının karşısına çıktığın bir programda koltukta bile yayılarak oturman senin suçun değil.

Suçlu bizleriz. Suçlu, seni senin bildiğin Nihat Doğan yapanlar. Seni para ödeyerek oraya oturtanlar ve seni izleyemeye ayıracak vakti olanlar.

Nihat Doğan ne demişti?

Nihat Doğan, Beyaz TV’deki programında Arkın’ın oğlu Kaan Cüreklibatur’un “Şu zamanda onun gibi Atatürkçü, cumhuriyetçi, aydın insanlara ihtiyaç var” sözlerini hedef alarak, “Ya kardeşim Atatürk ile Cüneyt Arkın’ın ne alakası var? Atatürkçü rejimle Cüneyt Arkın’ın ne alakası var? Cüneyt Arkın’ın da ben bir tane Atatürkçü filmini bilmiyorum. Cüneyt Arkın’ın Atatürkçülük’le hiçbir alakası yok” demişti.