Gündem
23 Eki 2015 16:39 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:58

Cüneyt Arkın isyan etti: Nasıl bu hale geldik,kahroluyorum

Yeşilçam'ın unutulmaz isimlerinden Cüneyt Arkın son zamanlarda ülkemizde yaşanan olaylara isyan etti

Oynadığı bir çok sinema fimiyle Türk sinema tarihine damga vuran Yeşilçam'ın efsane oyuncularından Cüneyt Arkın ülkemizde son zamanlarda yaşanan karışıklığa isyan etti. Cüneyt Arkın bu milletin asil ve büyük bir millet olduğunu vurgulayarak kardeşlik çağrısında bulundu.

Bir gazeteye açıklamalarda bulunan Cüneyt Arkın Başka Türkiye yok çağrısı yaptı.

KAHROLUYORUM, PERİŞAN OLUYORUM
Cüneyt Arkın "Bu millet bu dünyada hiçbir ülkenin başaramadığını başardı" diyerek nasıl bu hale geldiğimizi sorgulamamız gerektiğini ifade etti ve ekledi "Kahroluyorum oturduğum yerde, perişan oluyorum.."

NASIL BU HALE GELDİK?
"Herkes 'kardeşiz' diyor, 'el eleyiz, bu büyük güçtür' diyor. Tamam da nasıl bu hale geldik ki? Bir kere bu hale nasıl geldik, sosyologlar, psikologlar, akademisyenler, hocalar bunun nedenlerini araştırıp, bilimsel, akılcı nedenlerini bulmalı.

"BU MİLLET ASİL, BÜYÜK MUHTEŞEM BİR MİLLET"
Bir hastalığın nedenini bulmadan nasıl tedavi edeceksin ki? O yüzden önce bunu nedenini bulacağız. Düvel-i muazzama denilen milletleri, yani dünyanını en büyük milletlerini, ayağında çarık yok, atacak kurşunu yok, bu millet biraraya geldi, onları yenip denize döktü. Bu millet asil, büyük muhteşem bir millet. Bu millet bu dünyada hiçbir ülkenin başaramadığını başardı.

BATI BİZE HAYRET ETTİ
Batı, parmak ısırdı, hayret etti. 'Olmaz' dedi, oldu. Bu mucizeyi yaratan Türk, neden bu hale geldi? Bütün siyasetçilerin oturup vicdan muhasebesi yapması lazım. Kahroluyorum oturduğum yerde, perişan oluyorum ama maalesef.

İÇİM KAN AĞLIYOR
Düşünebiliyor musunuz ya milli maçta, saygı duruşunda... Bu ne haldir yahu? Bana 20 yıl evvel bunu söyleseydiniz gülüp geçerdim ama şu an yaşıyoruz. İçim kan ağlıyor. O haberi okuduğumda, TV'de duyduğumda içime aniden bir kor düştü. Olmaz böyle bir şey..." şeklinde konuştu.