Polemik & Kulis
27 Mar 2015 10:08 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:09

Cumhuriyet'ten transfer atağı! Hangi ünlü yazarı kadroya kattı? (Medyaradar/Özel)

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar yazar kadrosunu genişletmek için düğmeye bastı.

Gazeteci Nuray Mert yazılarını artık Cumhuriyet gazetesi için yazacak.

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'ın teklifi üzerine Cumhuriyet ile anlaşan Nuray Mert  Pazartesi günü yeni gazetesinde yazılarına başlayacak.
 
Nuray Mert kimdir?

1960 yılında Trabzon’da doğan Nuray Mert, gazete yazarı ve siyaset bilimcidir. Kendisini daha ziyade siyaset gözlemcisi olarak tanımlayan Mert, Radikal ve Hürriyet gibi gazetelerde köşe yazarlığı yapmıştır.

Okul Hayatı

Eğitim hayatına doğduğu şehirde başlayan Nuray Mert, Türkiye’nin en köklü eğitim kurumlarından biri olan Feyziye Mektepleri Işık Okulları’ndan mezun olmuştur. Üniversite eğitimini ise Boğaziçi Üniversitesi, Siyaset Bilimi ve Tarih bölümünde tamamlamıştır. Sonrasında yine Boğaziçi Üniversitesi’nde Tarih bölümünde, Prens Sabahattin ve Terakki Mecmuası konulu yüksek lisansını ve ardından da Erken Cumhuriyet Döneminde Laik Düşünce üzerine doktorasını vermiştir.

Kariyeri

Yüksek lisansı ve doktorasının ardından bir süre Boğaziçi Üniversitesi’nde araştırma görevlisi olarak yer alan Nuray Mert, halen İstanbul Üniversitesi İktisat bölümünde öğretim görevlisi olarak bulunmaktadır. Virgül, Radikal ve Hürriyet gibi gazetelerde köşe yazarlığı yapmıştır. Ardından yazarlık hayatına Milliyet Gazetesi’nde devam eden Mert, 6 Mart 2011 tarihli yazısına “Doğru bildiklerimizi özgürce yazamayacaksak, yazmanın anlamı yok!” başlığını atmış ve köşesini boş bırakmıştır. Bu olaydan yaklaşık bir yıl sonra da Milliyet Gazetesi,  Nuray Mert ile ilişiğini kesmiştir.  Ardından 11 ocak 2013 tarihinde ‘iktidara Değil, Barışa Destek’ başlıklı yazısıyla BirGün Gazetesi’nde yazmaya başlamıştır. Aynı yıl Birgün ile de yollarını ayıran Nuray Mert bir süre t24.com sitesinde yazılarına devam etmiştir. 2014 yılında ise Sedat Simavi’nin 1918 ve 1920 yıllarında basılan, şimdilerde ise Simavi’nin torununun devraldığı diken Gazetesi’nde yazılarına devam etmektedir.

Sırrı Süreyya Önder’in çözüm süreci için AKP’yi destekleyerek, Nuray Mert’i ve Hasan Cemal’i eleştirmesi üzerine Nuray Mert, 22 Ekim 2014 tarihinde ‘Barış Süreci, İktidar ve İlahi Sırrı’ başlığı altında bir yazı yazmış ve Önder’in eleştirilerine cevap vermiştir. Ardından Önder’in de yeniden Nuray Mert’e yönelik bir yazı yazması sonucu iki siyasetçinin arasını iyice açmıştır.

Özel Hayatı

1 yıl süren bir evlilik yapan Nuray Mert, Ahmet Hakan ile olan birlikteliği nedeniyle bir dönem paparazzi gündeminde olmuştur. Çocuk sahibi olmayan yazar, çocuklarla arasının çok iyi olduğunu, gençlik yıllarında yeğenlerine baktığını ifade etmiştir.

MEDYARADAR/ÖZEL