Polemik & Kulis
16 Mar 2016 11:48 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:24

Cumhuriyet'ten sert açıklama! Üç utanmaz: Turgay Güler, Nuh Albayrak, Hilal Kaplan

Cumhuriyet gazetesi Ankara saldırısını gerçekleştiren Seher Çağla Demir'in muhabirleri olduğu yolundaki iddialar nedeniyle üç gazeteciye sert tepki gösterdi.

Cumhuriyet gazetesi Ankara saldırısının faili olduğu açıklanan muhabirleri olduğu iddiasına yönelik bir açıklama yapmıştı. Yapılan açıklamada, "Bizim ne Güneydoğu’da, ne herhangi bir yerde, herhangi bir zamanda, bahsedilen isimde bir muhabirimiz olmadı.Ayrıca, bırakın bombalısını, Ankara büromuzda benzinli araç konulacak kendimize ait bir otoparkımız da yok" denilmişti.

Açıklamanın ardından 'gazeteciler' Turgay Güler, Nuh Albayrak ve Hilal Kaplan'ın iddiaları sürdürdüğünü dile getiren Cumhuriyet gazetesi ikinci bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, "Bulanık operasyon merkezlerinde üretilip sosyal medyada tetikçiler aracılığıyla dün sabah dolaşıma sokulan kirli bir yalana karşı Cumhuriyet gazetesi, açıklama yaptı. Yazanların bile bu iğrenç yalanı silmelerine rağmen, bugün Havuz medyasının iki Genel Yayın Yönetmeni ve bir yazarı, bu kirli yayını utanmadan sayfalarına taşıdı." denildi.

Cumhuriyet'ten yapılan açıklama şu şekilde:

Türkiye Ankara'daki alçak saldırının acısını yaşarken, dün sabah sosyal medyadaki bazı sahte hesaplardan, "Bombacının Cumhuriyet muhabiri olduğu, bombalı aracın Cumhuriyet'in Ankara bürosundaki otoparkta iki gün kaldığı" yalanı yazıldı.

Bu iğrenç yalan, gizli ellerce hızla yayıldı. Bulanık operasyon merkezlerinde üretilip tetikçiler aracılığıyla dolaşıma sokulan bu kirli oyuna karşı Cumhuriyet gazetesi "Bizim ne Güneydoğu’da, ne herhangi bir yerde, herhangi bir zamanda, bahsedilen isimde bir muhabirimiz olmadı.  Bırakın bombalısını, Ankara büromuzda benzinli araç konulacak kendimize ait bir otoparkımız da yok" açıklamasını yaptı.

Cumhuriyet'in açıklamasından sonra sahte hesaplardaki çirkin iftiralar silindi. Ancak buna rağmen üç utanmaz bu yalanı yüzleri kızarmadan, etik değerleri, insanlıklarını ayaklar altına alarak sayfalarına taşıdı. Cumhuriyet'i hedef göstermeye devam etti.

Hilal Kaplan, bombacı olsa şaşırır mıyız?

Önce Cemaate yakınlığıyla tanınan, 17-25 Aralık'tan sonra AKP'ye yelken açan ve Havuz medyasının amirali Sabah gazetesi yazarlığıyla ödüllendirilen Hilal Kaplan, bugünkü köşe yazısında, "Cumhuriyet iddiaları yalanladı ama bombacının çalışanı olması bizi gerçekten şaşırtır mıydı?" diye bir soru sordu.

PKK lideri Abdullah Öcalan'a övgüler yağdıran, "Türk Bayrağının ismi değişsin" diyebilen, bugün hainlikle suçladığı Fethullah Gülen'e şiirler yazan, Kabataş Yalanını devam ettirerek halkı kin ve düşmanlığa sevk etmeyi görev edinen, dünün özgürlükçüsü bugünün 'Vatansever'i Hilal Kaplan duruşu itibariyle "Bombacı" olsa ne kadar şaşırırdık?

"Trolliçe" Kaplan

Demokrat geçinip muhalif kanalların TÜRKSAT'tan çıkarılması gerektiğini savunan, CHP'nin "Alevi Partisi" olduğunu iddia edecek kadar şuursuzlaşan Hilal Kaplan, Taraf'ta yazarken, Dolmabahçe'deki Başbakanlık Ofisi'ne yönelik protesto yapan gençlere polis şiddeti uygulanmasına sert tepki göstermiş ve Hükümet'i eleştirirken Arınç'ın bu konudaki insani tavrını "Muhterem Arınç" diye öve öve bitirememişti. Gazete değiştirince Bülent Arınç'a "Muhterem" yerine "Lawrence" diyen Hilal Kaplan'ı, Eski Bakan Hüseyin Çelik, "trolliçe" diye tanımlamıştı.

Nuh Albayrak utanmadan,sıkılmadan paylaştı

Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak da bir sahte hesabın, yazıp sonradan sildiği 'Bombalı araç Cumhuriyet otaparkında kaldı, bombacı Cumhuriyet muhabiri" yalanını utanmadan,sıkılmadan paylaştı. Cumhuriyet'in böylesine bir iğrenç iftirayı yalanlamasına rağmen silme zahmetinde bile bulunmadı. Etik değerleri ayaklar altına aldı.

Turgay Güler "Tiyatrocudur. İnsan taklidini iyi yapar"

Sosyal Medyada, "Tiyatrocudur. İnsan taklidini iyi yapar" diye anılan Güneş gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Turgay Güler ise, Cumhuriyet'e atılan yazanın bile sildiği bu iftirayı, bir gün sonra manşetine taşıyan tek yayın yönetmeni oldu. Cumhuriyet'in yalanlamasından söz etmedi bile.

Bir Ak-Trol iken, yağcılıklarıyla Havuz medyasının tetik gazetelerinden Güneş'in başına getirilen Turgay Güler, utanmazlıklarına,yalanlarına bir yenisini ekledi, 92 yıllık Cumhuriyet gazetesine "paçavra" demekten çekinmedi.

CUMHURİYET'İN AÇIKLAMASINI KAYNAĞINDAN OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ