Gündem
16 Tem 2015 15:26 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:44

Cumhuriyet'ten eski yazarına yanıt! "Lütfen İlhan Abi'yi karıştırmayın!"

Erinç, Birgit'e Twitter'dan "Lütfen İlhan Abi'yi karıştırmayın.Yazmanız için zor ikna etmiştik."

Cumhuriyet gazetesinin eski yazarı Orhan Birgit gazeteye açtığı tazminat davasını kazanırken Birgit'in açıklamalarına gazetenin yazarı ve Cumhuriyet Vakfı İcra Kurulu Başkanı Orhan Erinç'ten yanıt geldi.

Erinç, Birgit'e Twitter'dan "Lütfen İlhan Abi'yi karıştırmayın.Yazmanız için zor ikna etmiştik. Haftada önce 2,sonra 3 gün yazıp 7 günlük ücret isteyeceğinizi bilemezdik. Yazılarınıza son verenin kim olduğunu bilmezden gelip yorum yapmamanızı diliyorum. Kızgınlık ve haksızlık kıdeminizde bağdaşmıyor" ifadelerini kullandı.

ORHAN BİRGİT NE DEMİŞTİ

Birgit dün twitter'dan yaptığı açıklamada şunları söylemişti: "Bana en güzel Bayram armağanı haberini Avukat Kunter Gürel verdi. 17 yıl köşe yazarlığı yaptığım Cumhuriyet 2013'te işime son vermişti. İstanbul 6.cı İş Mahkemesinde açtığım davayı kazandım İlhan Selçuk gibi gerçek solcu bir yoldaşımın ölümünden sonra gazeteyi ele geçiren icra Kurulu Başkanı"nın yönetimi tazminat ödemeye hüküm giydi! Nerelerdesiniz rahmetli Nadir Nadi?Uğur Mumcu ve Aziz dostum İlhan Selçuk Cumhuriyeti emeğin en yüce değer olduğunu bilmeyen bir yönetimin elinden kurtarmak gerekiyor."