Medya
01 Ara 2021 13:02 Son Güncelleme: 01 Ara 2021 14:03

Cumhuriyet’teki ‘işten çıkarma’ krizi büyüyor! Yurt muhabirlerinden açıklama geldi…

Cumhuriyet gazetesinde, TGS ile toplu sözleşme imzalandıktan yaklaşık 2 hafta sonra 8 gazetecinin işten çıkarılması ile ilgili başlayan krizde bugün yeni bir gelişme yaşandı. Gazetenin yurt muhabirlerinden destek açıklaması geldi.

Cumhuriyet gazetesi, 2 hafta önce Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) ile 18 yıl sonra yaptığı toplu sözleşmenin ardından, 29 Kasım Salı günü 8 sendikalı gazeteciyi işten çıkardı.

TGS'nin çağrısıyla Cumhuriyet önünde açıklama yapan gazeteciler, "ekonomik gerekçeler" savını kabul etmediklerini belirtti, "Cumhuriyet'i yönetme yetisine ve ilkelerine sahip olmayan Alev Coşkun, Işık Kansu, Adnan Arslan ve Osman Özer'i derhal istifaya davet ediyoruz" dedi.

‘YANINDAYIZ…’

Gazetede yaşanan krizle ilgili bugün yeni bir gelişme yaşandı. Cumhuriyet yurt muhabirleri, işten çıkartılan arkadaşlarının yanında olduklarına dair açıklamada bulundu.

MedyaRadar’ın özel haberine göre ‘Arkadaşlarımızın yanındayız’ başlıklı açıklamada şu ifadelere yer verildi.

“Bizler yıllardır gazetemize omuz veren Cumhuriyet’in Anadolu’da çalışan emekçileriyiz. Son dönemde gazetemizde yaşanan işten çıkarma ve arkadaşlarımıza yönelik baskıları kaygıyla izliyoruz. Yıllarını gazetemize veren bizler emeğin en yüce değer olduğunu bir kez daha belirterek, sendikanın da bu emeğin güvencesi olduğunu hatırlatıyoruz.

İşten atılmalara yönelik öne sürülen 'ekonomik gerekçe' kabul edilemez. Cumhuriyet gazetesinin emekten yana olma gibi bir misyonu vardır. Cumhuriyet, aynı zamanda bir emekçi gazetesidir. Bu anlayış ve inançla gazetemiz çalışanlarına, arkadaşlarımıza karşı yapılan işten atma saldırısını protesto ediyor ve sonuna kadar arkadaşlarımızın yanlarında olduğumuzu kamuoyuna duyururuz.

Ali Ayaroğlu-ZONGULDAK

Cemil Ciğerim-SAMSUN

Bülent Ecevit-ANTALYA

Abidin Yağmur-MERSİN

Selahattin Gökatalay-MALATYA

Faruk Kırtay-YALOVA

Savaş Kalkan-TOKAT

Mehmet Menekşe-AMASYA

Bekir Şahin-GAZİANTEP”