Polemik & Kulis
01 Eyl 2022 12:43 Son Güncelleme: 01 Eyl 2022 12:49

Cumhuriyet’te üst düzey ayrılık! Kan kaybı devam ediyor!

Cumhuriyet’teki kan kaybı devam ederken cumhuriyet.com.tr yayın koordinatörü görevinden ayrıldı.

Cumhuriyet gazetesinde, sendika mücadelesi ile başlayan süreçte 8 sendikalı çalışanın işten çıkarılması ile birlikte başlayan krizin ardından sular durulmamış ve istifa kararları art arda gelmişti.

Yaşanan krizin ardından Cumhuriyet’te internet kısmından haber merkezine, neredeyse bütün kadro değişmişti. İstifa ve işten çıkarılmaların ardından üst düzey bir ayrılık daha yaşandı.

Medyaradar’ın edindiği bilgiye göre, cumhuriyet.com.tr yayın koordinatörü Birkan Erol görevinden ayrıldı.

KAN KAYBININ SÜRMESİ BEKLENİYOR

Ülkede yaşanan derin ekonomik kriz birçok sektörü de olumsuz etkiledi. Bunlardan biri de medya sektörü oldu. Yine Medyaradar’ın edindiği bilgiye göre, Cumhuriyet çalışanlarının bir süredir, maaşlarının sektöre göre düşük olması sebebiyle yönetime bunu ilettikleri ve herhangi bir iyileştirme yaşanmamasıyla işçilerin tek tek ayrıldığı konuşuluyordu. Yönetimin ise kan kaybını önlemek için bu ayki maaşlara zam yapacağı söyleniyor. Gazete çalışanlarının bir kısmının da, maaşlara yeterli iyileştirme olmazsa ayrılması bekleniyor.

EROL’UN YENİ ADRESİ NERESİ?

Maddi gerekçeler ve yeni bir girişim için işten ayrılan yayın koordinatörü Birkan Erol’un yeni kurduğu şirketle basın kuruluşlarının sosyal medya hesaplarını yöneteceği öğrenildi.

Erol’un yerine gelecek isimse henüz belli değil.