Medya
29 Eki 2014 15:12 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:52

Cumhuriyet'te istifa söylentisi ortalığı karıştırdı

Cumhuriyet gazetesinde yaşanan bu huzursuzluğun ardından, istifaların yaşanabileceği iddia edildi.

Cumhuriyet gazetesi, geçtiğimiz Temmuz ayında yeniden yapılanma yoluna gitmiş ve kadrosuna Murat Sabuncu, Özgür Mumcu, Aydın Engin, Ahmet Şık ve Ceyda Karan'ı transfer etmesi medya gündeminde geniş yer tutmuştu.

Bu gelişmenin ardından gazetenin yazarlarından Mustafa Balbay, Aydın Engin'in transfer edilmesine karşı çıkmış ve Balbay'ın itirazıyla başlayan 'Aydın Engin krizi' bir süre devam etmişti.

Öte yandan İbrahim Yıldız'ın geçtiğimiz Eylül ayında istifa etmesiyle, gazetenin yeni Genel Yayın Yönetmeni Utku Çakırözer olmuştu.

İddialara göre; Üç ay önce Cumhuriyet'in Yayın Koordinatörlüğü görevine getirilen Murat Sabuncu ve gazetenin Yazı İşleri Müdürü Ayşe Yıldırım, geçtiğimiz Pazar günü 'fikir ayrılığı' yaşadıkları gerekçesiyle, Utku Çakırözer'e istifasını sunmak istedi. Ancak bu istifaları Cumhuriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay'ın engellediği ileri sürüldü.

Gazetede yaşanan bu huzursuzluğun ardından, Yönetim Kurulu'nun duruma el koyduğu ve Murat Sabuncu'nun Atalay'ın durdurmasına rağmen istifadan vazgeçmeyeceği iddia edildi.

Şimdi, Atalay'ın engellemesine rağmen Murat Sabuncu ve Ayşe Yıldırım'ın istifa edip etmeyeceği merak konusu.