Polemik & Kulis
08 Nis 2016 17:35 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:26

Cumhuriyet'in tepe isminden Ahmet Kekeç'e sert yanıt: Bu gazetede tetikçilik değil, habercilik yapılır

Bugünkü yazısında Cumhuriyet gazetesini hedef alan Ahmet Kekeç'e gazetenin İcra Kurulu Başkanı'ndan sert yanıt geldi.

Cumhuriyet gazetesi İcra Kurulu Başkanı Avukat Akın Atalay, Star gazetesi yazarı Ahmet Kekeç'in bugünkü yazısında Cumhuriyet gazetesini hedef alan o iddialarına sert yanıt verdi.

Cumhuriyet'i Cemaat'le işbirliği yapmakla suçlayan Kekeç'e Twitter'dan yanıt veren Atalay, "Patronuna sor öğrenirsin" dedi.

İşte, Atalay'ın o cevabı:

Sayın "Kekeç" soy isimli kişi, bugün Cumhuriyet'i nasıl teslim aldılar?' başlıklı yazınızda, anlatmamı istediğiniz hususların bazıları hakkında (gazetenin sermaye yapısı, nasıl işletildiği) doğrudan kendi patronunuzdan bilgi alabilirsiniz. Çünkü, sizin patronunuz, bu gazetede (Cumhuriyet Vakfı ve bağlı şirketleri haricinde) dışardan ortak olanlar arasında en yüksek 2. paya sahip kişidir. Şu somut bilgiyle anlatsam daha iyi anlayacaksınız: Sizin patronunuz Ethem Sancak'ın gazetedeki payının parasal büyüklüğü, Aydın Doğan'ın payının parasal büyüklüğünden tam 32 kat daha fazla. Yani A. Doğan'ın payı (1) ise E. Sancak'ın payı (32). Dolayısıyla, sermaye yapısını en doğru ve sağlıklı şekilde, belgesiyle beraber kendi patronunuza sorabilir, öğrenebilirsiniz.

'Hangi konsorsiyuma karşı boyunun kıldan ince olduğu' sorunuza ise biz cevap verebiliriz: Bu gazeteyi kimse teslim alamaz, alamadı!.. Yayın çizgisini, politikasını beğenmeyebilir, eleştirebilirsiniz. Ama son 10 yılın mali, hukuki denetim ve teftiş edilme rekorlarını altüst eden, her bir girdisi, çıktısı, faturası,fişi didik didik edilen Cumhuriyet alnının akıyla bu sınavlardan geçti. Bu gazete hiçbir siyasi veya ekonomik güç odağının, cemaatin, grubun kontrolünde, denetiminde olmadı, olmayacak. Bu gazetede kimlerin sözünün geçtiğini merak ediyorsanız, Cumhuriyet Vakfı diye bir kurum var. O kurumun yöneticilerinin kim olduğuna bakınız, görürsünüz. Gülen cemaatiyle ilgili olarak "onlar size şunları yaptı, ne çabuk unuttunuz?"mealinde lakırdı etmişsiniz. Yok, hayır unutmadık! Ama tek başına yapmamışlardı, sizlerin destek ve işbirliğiyle olmuştu yaşananlar. Hukuksuzluklar ve suçların bir kısmının bir kısım sorumluları bugün yargı huzurundalar, biz onların adil yargılanmasını istiyoruz. Merak buyurmayın, işlenen suçların diğer sorumluları da çıkacak yargı huzuruna ve biz onların da adil yargılanmasını savunacağız.

Ha bir de tavsiye: büyük lokma yiyin, büyük lâf etmeyin. Yarın büyükleriniz, "gökten ne yağmış ki, yer kabul etmemiş" der ve bir bakarsınız aynılar aynı yerde yine buluşmuş, aynı hukuksuzluklara, yolsuzluklara devam ediyor olurlarsa, inanın bizim için sürpriz olmaz, şaşırmayız!..

Son olarak şunu da beyan edelim: Bu gazetede en sıkı muhaliflerimiz, en sevmediklerimiz için bile tetikçilik yapılmaz, habercilik yapılır.