Gündem
10 Mar 2015 12:38 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:06

Cumhuriyet'in gizemli yazarı Gül'ün danışmanı Ahmet Sever mi?

Cumhuriyet gazetesinde “Mustafa Halif” müstear ismiyle yazan kişinin 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün danışmanı Ahmet Sever olduğu iddia edildi.

Cumhuriyet gazetesinde “Mustafa Halif” müstear ismiyle yazan kişinin 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün danışmanı Ahmet Sever olduğu iddia edildi.

Abdullah Gül’ün eski danışmanı Ahmet Takan, Yeniçağ gazetesindeki bugünkü yazısında Cumhuriyet’teki müstear isimle yazan ‘Mustafa Halif’e dikkat çekti.

‘GÜL'ÜN ÇOK YAKIN BİR DANIŞMANI’

Takan, “Abdullah Gül medyada bilinen Fehmi Koru’nun dışında kendisine yeni bir sözcülük kanalı açtı” dedi. Erdoğan çevrelerinin iddiasına yer veren Takan yazısında, “Gül'ün yeni medya kanalı, ulusal ölçekli sol çizgideki bir gazetede Taha Kıvanç benzeri yazılar yazan mahlaslı biri. Bu isimde yazan da Gül'ün çok yakın bir danışmanı. Gül, bu isme kendi hakkında da kitap yazdırıyor” şeklindeki kulis bilgisini aktardı.

Ahmet Takan’ın bu yazısı, Cumhuriyet’tin müstear isimli yazarı ‘Mustafa Halif’in Gül’ün danışmanı Ahmet Sever olabileceğini akla getirdi.

Mustafa Halif’in yazısı, Pazar günkü Cumhuriyet’te “Gül ancak Başbakan olarak döner” başlığıyla yayımlanmıştı.

‘BU İSMİN KİM OLDUĞUNA DAİR İKİ İHTİMAL VAR’

Milli Gazete’den Adnan Öksüz ise, Mustafa Halif’e dikkat çektiği yazısında, “Ankara’nın derin kulislerine göre bu ismin kim olduğuna dair iki ihtimal var; Ahmet Sever ya da Murat Sabuncu. Ahmet Sever, Cumhurbaşkanı olduğu dönemde Abdullah Gül’ün Başdanışmanı. Şu an boşta. Murat Sabuncu da ‘yeni’ Cumhuriyet’in mutfağındaki en önemli isimlerinden… Peki, sizin tahmininiz ne?” ifadelerini kullanmıştı.

‘MÜSTEAR SEVER YAZAR’

Yenişafak gazetesinden Taner Korkmaz da bugünkü “Meğer ne çok severmiş de, haberimiz yokmuş!” başlıklı yazısında Cumhuriyet’teki Mustafa Halif’i yazdı. Cumhuriyet’in bu yazarla birlikte yüzünü Abdullah Gül’e çevirdiğini öne süren Korkmaz, Mustafa Halif için “Müstear sever yazar” yakıştırmasında bulundu.