Medya
12 Mar 2015 17:04 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:07

Cumhuriyet'in gizemli yazarı açıkladı! Hakan Fidan'ın istifa nedeni bakın neymiş?

Cumhuriyet gazetesi yazarı Mustafa Halif, "Erdoğan Saray’a çıktıktan sonra Fidan’ın eli hiç eskisi kadar rahat olmadı" dedi.

Cumhuriyet gazetesinde Mustafa Halif mahlaslı yazar, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın karşı çıkması sonrası AK Parti'ye yaptığı adaylık başvurusunu geri çekerek tekrar MİT Müsteşarlığı'na atanan Hakan Fidan'ın istifa sürecine ilişkin olarak, "Erdoğan Saray’a çıktıktan sonra her ne kadar ilgilenmeye devam etse de Fidan’ın eli hiç eskisi kadar rahat olmadı" dedi.

"Öncesinde Fidan doğrudan Erdoğan ile muhataptı" diyen Halif, "O dönem süreç koordinatörü olan Beşir Atalay ile de ilişkileri iyiydi. Ancak yeni kabinede, “çözümü koordine” eden en yetkili isimle; Yalçın Akdoğan ile sık sık karşı karşıya kaldı ve bu da Fidan'ı yordu" ifadelerini kullandı.

Mustafa Halif'in yazısındaki istifa gerekçesi şöyle;

ERDOĞAN'DAN SONRA FİDAN'IN ELİ RAHAT OLMADI


"Şimdi bir süredir Ankara’da konuşulan bu kulisi açalım. “Kapalı kaynaklar” diyor ki... Erdoğan Saray’a çıktıktan sonra her ne kadar ilgilenmeye devam etse de Fidan’ın eli hiç eskisi kadar rahat olmadı. Öncesinde Fidan doğrudan Erdoğan ile muhataptı. O dönem süreç koordinatörü olan Beşir Atalay ile de ilişkileri iyiydi. Ancak yeni kabinede, “çözümü koordine” eden en yetkili isimle; Yalçın Akdoğan ile sık sık karşı karşıya kaldı. Sorun kendisinin muhataplarla yaptığı görüşme ve kimi eylem planlarının hükümet tarafında “doğru zamanlama ve yeterli iradeyle ele alınmaması”, muhataplarına verdiği kimi taahhütlerin yerine getirilmemesiydi. Fidan her iki taraf için de “güvenilir adam olma” pozisyonunu kaybetmek istemiyordu. Durumu Davutoğlu ile paylaştı. Bulunan çözüm Fidan’ın siyasete adım atmasıydı. Erdoğan’ı dışarıda bırakarak yapılan hazırlık ve Fidan’ın “süreçteki özellikle kabine içinden gelen kimi sıkıntıları da” anlatması ipleri gerdi. Ancak uzak kaldığı süreçte Erdoğan ve Davutoğlu ile yaptığı görüşmelerde “Fidan etkisinin” yeniden oluşacağı bir dönem için irade beyan edildi."