Polemik & Kulis
07 Eyl 2018 16:09 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:50

Cumhuriyet yönetiminde flaş değişiklik! Yeni yayın yönetmeni kim oldu? (Medyaradar/Özel)

Cumhuriyet gazetesinin kaderini belirleyecek olan Cumhuriyet Vakfı toplantısı bugün yapıldı.

Cumhuriyet gazetesinin sahibi konumundaki Cumhuriyet Vakfı’nın, yönetim değişikliği sonucunu yaratan toplantısı yapıldı. Gazetenin sahibi konumundaki Cumhuriyet Vakfı, mahkemenin kararını iptal ettiği 2013 yılındaki yönetim kurulu üyeleriyle bugün saat 14.00’te gazetenin Şişli'deki binasında toplandı.

Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu toplantısında ilk olarak, hayatını kaybeden İlhan Selçuk ile Cüneyt Arcayürek’in yerine üye seçimi yapıldı.

Bu seçimle Doğu Perinçek'in genel başkanlığını yaptığı Vatan Partisi’nden İzmir 1. Bölge milletvekili adayı olan Turan Karakaş da Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu üyesi oldu.

Yeni yönetim kurulu üyeleri arasında gazetenin eski genel yayın yönetmeni İbrahim Yıldız, eski TRT Genel Müdürü Prof. Dr. Tayfun Akgüner de yer aldı. 

Sona eren toplantı sonucunda Alev Coşkun yeniden Cumhuriyet Vakfı Başkanlığı'na seçildi.Vakfın başkanvekilliğine Ali Sirmen, genel sekreterliğe Işık Kansu, saymanlık görevine de İrfan Hüseyin Yıldız getirildi.

2 yıldır Murat Sabuncu'nun yürüttüğü Genel Yayın Yönetmenliği görevine de haber koordinatörü şefi Aykut Küçükkaya'nın atanmasına karar verildi.

MUSTAFA BALBAY: "ADINI ATATÜRK'ÜN VERDİĞİ..."

CHP eski Milletvekili Mustafa Balbay, sosyal medya hesabından "Cumhuriyet Vakfı’nın yeni yönetim kurulu oluştu. Adını Atatürk’ün verdiği, Yunus Nadi’nin kurduğu Cumhuriyet Gazetesi, İlhan Selçuk’ların, Uğur Mumcu’ların, Ahmet Taner Kışlalı’ların çizgisinde yayınını sürdürecek. Yeni dönem Türkiye’mize hayırlı olsun." mesajını paylaştı.

Balbay ayrıca Vakfın yönetim kurulunda yer alan isimleri paylaştı. Buna göre Vakfın yeni yönetim kurulunda şu isimler yer aldı:

Alev Coşkun, Şükran Soner, İnan Kıraç, Işık Kansu, Ali Sirmen, Şevket Tokuş, Mustafa Balbay, İbrahim Yıldız, İrfan Hüseyin Yıldız, Prof. Tayfun Akgüner, Turan Karakaş.



Cumhuriyet'in yeni Genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya kimdir?

16 Ocak 1973'te Zonguldak'ta doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Zonguldak'ta tamamladı. 1994'te İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'nü bitirdi. Aynı yıl Cumhuriyet'te "gece muhabiri" olarak çalışmaya başladı. Türkiye’de yaşanan yolsuzluklar üzerine yayımlanmış beş araştırma kitabı bulunuyor. Gezi Direnişi isimli eseri Prof. Emre Kongar’la birlikte kaleme aldı. Bu kitap PEN Türkiye tarafından 2013 yılının Temmuz’un da “Ayın Kitabı” seçildi. İslami holdingler ve yeşil sermaye alanında Türkiye’deki en uzman isimlerden olan Küçükkaya, kamuoyunun yıllarca yakından takip ettiği Deniz Feneri skandalını haberleriyle ortaya çıkardı, kitaplaştırdı. Cumhuriyet’te yaptığı özel haber ve araştırmalarıyla Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Sedat Simavi Gazetecilik Ödülü, Milliyet Abdi İpekçi Yılın Gazetecilik Ödülü, Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Ödülü, TGC Çetin Emeç Gazetecilik Ödülü, Ekonomi Gazetecileri Derneği (EGD) Nezih Demirkent Gazetecilik Ödülü, TGC Yılın Başarılı Gazetecisi Ödülü ve ÇGD Yılın Haber Ödülü'nün de aralarında bulunduğu 14 gazetecilik ödülüne layık görüldü. Bombalı-silahlı suikastlerle katledilen Türk Basını’nın simge isimleri Abdi İpekçi, Çetin Emeç ve Uğur  Mumcu adına verilen gazetecilik ödüllerinin tamamına layık görülen tek gazetecidir. TGC ve Türkiye Gazeteciler Sendikası üyesi olan Küçükkaya, 4 yıl boyunca gazetenin Sorumlu Yazıişleri Müdürlüğü’nü ve Haber Müdürlüğü’nü üstlendi. 2017 yılında Haber Koordinatorlüğü’ne getirildi. Cumhuriyet Vakfı tarafından dün Genel Yayın Yönetmenliği’ne atanan Küçükkaya, evli ve bir çocuk babasıdır…