Televizyon
29 Eki 2010 16:16 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:45

CUMHURİYET YAZARI'NIN REKLAM ARASI TEPKİSİ! ''TÜRBAN DEDİM REKLAMA GİRDİNİZ!''

Habertürk'e konuk olan Cumhuriyet yazarı Alev Coşkun, reklam arası uyarısına sitem sözleriyle karşılık verdi.

Cumhuriyet Gazetesi yazarı Alev Coşkun, Habertürk’teki programda reklam arasına gidilmesinine ’Beni kesmek istiyorsunuz, çünkü önemli konulara girdim çok teşekkür ederim’ sözleriyle tepki gösterdi. Habertürk’te ekranlara gelen Cumhuriyet özel programına Milliyet’ten Taha Akyol ile Cumhuriyet yazarı Alev Coşkun katıldı. Programın spikeri Duygu Canbaş Alev Coşkun’un sözlerini tamamlamasını isteyip reklam arası vereceğini söyleyince Cumhuriyet yazarı nazikçe ama ağır bir tepki gösterdi.

İşte o diyaloglar:

Alev Coşkun: Bugün Anayasa’nın ilk üç maddesini kaldırmak isteyenler yok mu? Aşağısından, sağından, solundan, üstünden, altından bunu görmemiz lazım. Bugün Cumhuriyetin 87. yıldönümü. Toplumun önemli bir kesiminde endişe var. Size açık söyleyeyim. Bazıları için türbandan daha büyük bir özgürlük yok. Tek özgürlük var o da türban. Diyorsunuz ki, ’YÖK’ kaldıralım, dokunulmazlıkları kaldıralım, daha büyük, ileri demokrasiye geçelim’ Arkasından diyorsunuz ki, ’tamam türbanı verdik’.

Duygu Canbaş: Sayın Coşkun son bir cümle rica edeceğim. Çünkü süremizi aştık, bayağı aştık... Bir cümleyle toparlamanızı rica edeceğim, süremizi çok aştık.

Alev Coşkun: Toparlayayım peki. 2023 sordunuz zaman. Ben bunları söylemek zorundayım. Toplumun önemli bir kesiminde endişe var. Üniversitede okuyacak olan türbanlı kızımız istediğini giyerek okusun. Ondan sonra diyecek ki türbanımla yargıçlık yapacağım. Diyoruz ki biz ’Gelin bunu düzenleyelim’. Hayır oraya girmiyorlar. Nereden çıktı bu kamusal alan? Bir kısım üniversitede türbanı takıyorsa ilkokulda da takacak. Sayın Akyol bunu kimlerin söylediğini iyi bilir.

Duygu Canbaş: Sayın Coşkun bu çok uzun bir tartışma konusu olacak. O yüzden teşekkür ediyorum

Alev Coşkun: Evet beni kesmek istiyorsunuz. Çok teşekkür ediyorum, beni kesmek istiyorsunuz. Çünkü önemli noktalara girdim.

Duygu Canbaş: Hayır amacım gerçekten o değil, reklam süremizi çok aşmış bulunuyoruz.

Alev Coşkun: Bakın bunlar çok önemli. İsterim ki 2023’de bütün bunlar ortadan kalksın. Bu meselelere akılcı noktalardan bakalım. Hepimiz Cumhuriyetin bize sağladığı bu özgürlük ortamını iyi koruyalım, iyi tahsin edelim, güçlendirelim...