Gündem
06 Kas 2015 16:13 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:09

Cumhuriyet yazarı yazdı kabak kimin başına patladı?

Cumhuriyet Yazarı Şair Ataol Behramoğlu'nun Cumhuriyet'te çıkan yazısı nedeniyle BirGün'e soruşturma açıldı.

BirGün gazetesinde yer alan haber ve köşe yazılarından dolayı gazetenin Yayın Danışmanı, Yayın Koordinatörü, Sorumlu Müdürü, muhabir ve köşe yazarlarına soruşturma açıldı.

BirGün'ün Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ithafen manşetine taşıdığı 'Alçak Gönüllü' ifadesi 'hakaret' sayılırken Cumhuriyet Yazarı Şair Ataol Behramoğlu'nun Cumhuriyet'te çıkan yazısı nedeniyle BirGün'e soruşturma açıldı.
Cumhurbaşkanı'na hakaret ve iftira iddiasıyla gazetemize açılan soruşturmalarda gazetenin Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Aydın'ın Yayın Danışmanı Barış İnce'nin Yayın Koordinatörü İbrahim Varlı'nın, Sorumlu Müdürü Cansever Uğur'un, muhabiri Zeynep Yüncüler ile yazarı Nazım Alpman'ın adı yer alıyor.
İLTİFAT ETMEYE DE GELMİYOR
Soruşturmalarda oldukça ilginç ayrıntılar yer alıyor. BirGün'ün 6 Eylül tarihli 'Alçak Gönüllü' manşetine İstanbul Cumhuriyet Savcısı Umut Tepe tarafından 'Cumhurbaşkanı'na hakaret' iddiasıyla soruşturma başlatıldı.
BU HUKUK BURADA BİTER
Soruşturmalardan dikkat çeken bir diğeri ise Şair Ataol Behramoğlu'na açılan soruşturma. Behramoğlu'nun 22 Ağustos tarihli Cumhuriyet gazetesinde çıkan yazısıyla ilgili BirGün'e soruşturma açıldı.
'Cumhurbaşkanı'na hakaret' iddiası ile Behramoğlu hakkında başlatılan soruşturmanın konusu ise yazarın 'Ortaçağ'dan sesleniş' başlıklı yazısı. BirGün Yayın Koordinatörü İbrahim Varlı ve Nazım Alpman hakkında da köşesinde yer verdiği ifadelerden dolayı 'Cumhurbaşkanına hakaret' iddiasıyla soruşturma açıldı.