Gündem
15 Oca 2016 15:25 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:18

Cumhuriyet yazarı, 'PKK'yı neden eleştirmiyorsunuz?' sorusuna yanıt verdi!

Barış için Akademisyenler Grubu'nun imzacıları arasında yer alan Cumhuriyet yazarı Prof Dr. Ahmet İnsel, PKK'yı eleştirmedikleri eleştirisine yanıt verdi.

Barış için Akademisyenler Grubu’nun imzacıları arasında yer alan Cumhuriyet gazetesi yazarı Prof Dr. Ahmet İnsel, "PKK'yı eleştirmedikleri" yönündeki eleştirilere "PKK terör yöntemlerini kullandığı sürece TCK'nın öngördüğü suçları işleyen kişilerin bulunduğu bir örgüttür. Benim PKK ile bir ilişkim yok, ama devletle var" yanıtını verdi.

Sputnik’te Yavuz Oğhan'ın hazırlayıp sunduğu 'Bidebunudinle' programında konuşan İnsel, akademisyenlere disiplin soruşturması açılmasının yasal gerekçesi olmadığını söyledi.

Davutoğlu'nun akademisyenlere yönelik "PKK'yı eleştirin" çağrısını ise Ahmet İnsel şöyle değerlendirdi: "PKK'nın yaptığı eylemlerin eleştirilmesiyle devletin yaptığı eylemlerin eleştirilmesi aynı düzlemde ele almamak gerekir. PKK terör yöntemlerini kullandığı sürece TCK'nın öngördüğü suçları işleyen kişilerin bulunduğu bir örgüttür. Benim PKK ile bir ilişkim yok, ama devletle var. Ben Türkiye Cumhuriyeti yurttaşı olarak devletin ona çizilmiş olan yasalar ilkeler temel hak ve özgürlükler sınırlaması içinde davranmasını beklerim."